Beszámoló a 10. Jubileumi Ostrom Kupáról

Tisztelt Érdeklődők! Itt olvashatják a 10. Jubileumi Ostrom Kupáról készült beszámolót.

A 10. Jubileumi Ostrom Kupa, a Félhold Telihold Ostromnapok 2018 keretein belül került megrendezésre augusztus 02.-tól 03.-ig Kőszeg Fő terén.

A két napos megmérettetésen 35 egyesület, 140 ökölvívója vett részt. A rendezvény fénypontja a Válogatott Csapattalálkozó volt, amelyen magyar válogatott ökölvívók mérkőztek meg az ukrán és a horvát válogatott versenyzőivel.

A csapattalálkozóra összesen 22 válogatott ökölvívó érkezett, és 9 mérkőzésre került sor.

Csütörtök délután az időjárás keresztül húzta a számításainkat, ezért a nézők a tervezettnél kevesebb, 24 mérkőzést láthattak.

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzői közül öten léptek a kötelek közé:

Gombai Dominik (up. 36kg) bemutató mérkőzést vívott.

Lukács Tifani (junior 52kg), Milos Mátyás (junior 66kg), Szoták Titusz (ifjúsági 64kg), Dr. Guzsván Nagy Fruzsina (elit 64kg), sajnos a csütörtöki napon a nagy harcok ellenére egyik ökölvívónk kezét sem emelték magasba a mérkőzések végén.

A pénteken már délelőtt megkezdődtek a küzdelmek. Az előző napon elmaradt csaták nyitották a sort, így összesen 44 parázs meccsen szurkolhatott a közönség, majd következtek a Válogatott Csapattalákozó mérkőzései, ahol először az ukrán, majd a horvát válogatott volt az ellenfél.

A Fitt-Boxosok közül a rendezvény második napján hét versenyző mutathatta meg tudását:

Gombai Dominik (up. 36kg) bemutató mérkőzést vívott.

Győztesen hagyta el a szorítót: Buza Rafael (serdülő 52kg), Lukács Tifani (junior 52kg), Szoták Titusz (ifjúsági 64kg), Dr. Guzsván Nagy Fruzsina (elit 64kg).

Buza Rómeó (serdülő 48kg) és Milos Mátyás (junior 66kg) kemény küzdelemben maradtak alul elenfeleikkel szemben.




-Csütörtökön az időjárás nem kedvezett nekünk,de a péntek kárpótolt mindenért,és összeségében egy színvonalas rendezvényt sikerült tető alá hozni,ahol küzdelmes,nagy csatákat láthatott a közönség. Versenyzőink vegyes eredményeket szereztek,de ha ki is kaptak,azt szoros,küzdelmes mérkőzéseken tették. Látjuk a fejlődést rajtuk,jó úton haladnak.

Továbbra sincs megállás.Jelenleg is folyik a felkészülés az augusztus végén, Budapesten megrendezésre kerülő Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokságra, illetve folyamatosan készülünk a versenyzőink előtt álló megmérettetésekre.