AIBA Ifjúsági Férfi és Női Világbajnokság

2018.08.20.-tól 08.31.-ig hazánk fővárosában Budapesten, a Duna Arénában került megrendezésre a 2018-as verseny. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet három lány képviselte a világversenyen. Lakotár Hanna (51kg), Hámori Luca (60kg) és a büki szakosztályból Ambrus Viktória (69kg).

2018.08.20.-tól 08.31.-ig hazánk fővárosában Budapesten, a Duna Arénában került megrendezésre a 2018-as AIBA Ifjúsági Férfi és Női Világbajnokság,66 ország részvételével. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet három lány képviselte a világversenyen. Lakotár Hanna (51kg), Hámori Luca (60kg) és a büki szakosztályból Ambrus Viktória (69kg).

Elsőként Ambrus Viktória lépett szorítóba 08.21.-én, 69kg-ban mérkőzött meg az algír Feriel Feroum-al, aki az Afrika Bajnokság ezüstérmese. Viki magabiztos küzdelmet követően egyhangú pontozással nyerte első mérkőzését. A második mérkőzésére 08.25.-én került sor. Ellenfele az angol Page Goodyear volt. A rendkívül szoros volt a mérkőzésen, Viki mindhárom menetben rendületlenül harcolt ellenfelével! A bírák végül 3:2 arányú pontozással az angol lányt látták jobbnak, így Viki az 5. helyen zárta a világbajnokságot.
Másodikként Lakotár Hanna mutathatta meg tudását 08.23.-án, 51kg-ban az orosz Liubov Sharapova volt Hanna ellenfele. Három kemény menetet követően a vezetőbíró sajnos nem a mi versenyzőnk kezét emelte a magasba.
Harmadikként Hámori Luca szállt harcba 08.23.-án. Első mérkőzésén 60kg-ban az amerikai Nicole Ocasioval szemben lépett kötelek közé. Luca mindhárom menetben jobbnak bizonyult ellenfelénél, így senkinek nem okozott meglepetést, hogy egyhangú pontozással hirdették ki győztelmét. A második mérkőzésére 08.25.-én került sor. Az angol Charoline Sara Duboisal nézett farkasszemet, aki háromszoros Európa bajnok, illetve később ő nyerte meg súlycsoportjukban a világbajnoki címet is. Luca nagyon keményen helyt állt az angol versenyzővel szemben. Ennek ellenére a mérkőzés végén sajnos az angol lány örülhetett a győzelemnek, így Luca szintén 5. helyen zárta a versenyt.
Mindhárom versenyzőnkre és az általuk elért eredményekre büszkék vagyunk!! Ha a sorsolásnál van egy kis szerencsénk,még előrébb végeztek volna versenyzőink. Továbbra sem állunk meg, hisz a lányok és többi versenyzőnk előtt is komoly megmérettetések állnak a közeljövőben!!!






Az idei Ifjúsági Világbajnokságnak volt még egy kőszegi résztvevője, aki az első naptól az utolsóig hallatta hangját. M. Takács Péter “Deze” speakerként vett részt a világversenyen. Mi már eddig is jól ismertük a hangját, hisz az egyesület minden rendezvényén kivétel nélkül jelen van. Most viszont a világ minden tájáról érkező versenyzőket hívott a szorítóba és hiredette ki a várva várt mérkőzések eredményeit. Ezúton is gratulálunk Neki!

Varsányi Áron