100. Papp László Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokság

2023. December 13-16. között rendezték meg az OB-t Budapesten. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület három fővel vett részt a versenyen,Hámori Luca 66 kg-ban, Buza Rafael 67 kg-ban, Buza Rómeó 71 kg-ban indult. A versenyre 215-en neveztek, de végül 166 fő mérettette meg magát.

Luca súlyába hatan indultak, aki a negyeddöntőben kezdte meg a menetelést. Az elődöntőbe jutásért a tavalyi döntős ellenfelével találkozott, ahol egyből határozott pontos bunyót mutatott be, és a bíró két számolás után az első menetben beszüntette a mérkőzést. Az elődöntőben egy zuglói lány következett, Luca végig uralta a mérkőzést és bejutott a döntőbe. A szekszárdi ellenfél sérülés miatt sajnos visszalépett a döntőtől, így Luca a 100. Ob-n, a 100. mérkőzésén könnyedén szerezte meg 5. felnőtt bajnoki címét.
Rafi súlycsoportjában 14-en indultak, ahol a sorsolásnak köszönhetően a nyolc között kellett először ringbe lépnie. Ez az egyik legerősebb súlycsoport a bajnokságon, öt kiemelt, válogatott kerettag versenyző is van ebben a mezőnyben. Az első ellenfelét határozott pontos ütésekkel tette nyomás alá, már az első menetben kétszer számoltatta, és a bíró be is szüntette a mérkőzést. Az elődöntőben egy egri ellenfél következett akitől már egyszer szorosan kikapott Rafi, de most esélyt se adott neki. Az első menetben nagy adok kapok alakult ki, de érezhető volt Rafi előnye. A második, harmadik menetben fantasztikus bunyót bemutatva múlta felül ellenfelét. A döntőben egy honvédos srác következett. Rafi az elejétől a kezébe vette az irányítást. Az ellenfél próbálta tördelni a meccset, de kevésbé volt hatékony, így első éves felnőttként begyűjthette a második felnőtt bajnoki címét. Teljesítményével kiérdemelte a verseny legtechnikásabb bokszoló különdíjat is.
Rómeó súlycsoportjában 12-en indultak, és a sorsolásnak köszönhetően a negyeddöntőben kezdte meg a szereplést. Első ellenfele egy profi Európa Bajnok srác volt, ahol Rómeó az elejétől kezdve erő demonstrációt tartott és nem engedte kibontakozni rutinos ellenfelét, minden menetet megnyerve jutott az elődöntőbe. A döntőbe jutásért az ifjúsági VB 2. szegedi srác következett, ami nagy taktikai csatát hozott, mivel ismerték már egymást. Rómeó taktikus, okos bokszot mutatott be, de sajnos nem tudott riválisa fölé kerekedni, egy picivel több kellett volna ehhez. Így maradt az előkelő 3.hely, az ellenfél meg is nyerte a súlycsoportot.
-Három versenyzővel vágtunk neki a bajnokságnak,ahol két arany,egy bronz éremmel, és egy különdíjjal zártunk. Versenyzőink teljesítményével elégedett vagyok, jó teljesítményt nyújtottak. Most egy hét pihenő és kezdődik a felkészülés, javítjuk a hibákat és fejlődünk tovább, hogy minél eredményesebbek tudjunk lenni.
Varsányi Áron