Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Fitt-box Ökölvívó Egyesület Kőszeg
Az egyesület elnöke: Varsányi Áron
Edzők: Varsányi Áron, Finesz Ernő és Gombai János
Bírók: Finesz Ernő, Kelemen Tamás
Telefon: +36 30/611 4291, +36 70/612 1523, +36 30/519 6941
Cím: 9730 Kőszeg, Petőfi tér 14.
E-mail: info@fitt-box.com
Honlap: http://fitt-box.com/egyesuletunkrol/

A Fitt-boksz Ökölvívó Egyesület Kőszeg városában éli mindennapjait. A sport, mint az egészség megőrzésére és testünk fittségének megtartására irányuló cél párosul az ökölvívás szeretetével és tiszteletével.

Az egyesület hivatalos keretek között 2009 nyara óta működik, ugyanakkor a korábbi években már foglalkoztak ökölvívással, utánpótlás keresésével és nevelésével az edzések mellett.
2008 szeptembere óta dolgoznak együtt a korábban Kőszegi SE néven működő szakosztállyal.

Az edzőtermet egy a kőszegi önkormányzat által felajánlott és rendelkezésükre bocsájtott helyiségben alakították ki és szerelték fel a szükséges eszközökkel, sportszerekkel.

Az ökölvívó utánpótlás felkutatása és nevelése terén már megtették az első lépéseket: a kőszegi általános iskolákból felhívásuk, megkeresésük alapján kerülnek a gyermekek az ökölvívó egyesület szárnyai alá.

Jelenleg 20-30 fő edz naponta, fiúk-lányok egyaránt.
A Fitt-boksz Ökölvívó Egyesület tagjai jelképes összeggel, napi edzésdíjjal támogatják a munkát.

Az edzők és a versenyzőtársak iránti alázat és tisztelet komoly fizikai munkával és felkészüléssel párosul.

Az egyesület versenyzői számos hazai ökölvívó versenyen, valamint bemutató gálákon vesznek részt. A különböző korcsoportokban és versenysúlyokban indulók eredményeikkel bizonyítják: a befektetett munka idővel megtérül, és komoly elismerést hoz mind az ökölvívó egyesület, mind a bokszolók számára.

Céljuk, hogy megragadjanak a magyar ökölvívósport palettáján, valamint a sport és a mozgás szeretetére neveljék a náluk edző gyerekeket, fiatalokat.

Természetesen a korosztályos versenyeken való eredményes szereplés, valamint a kőszegi ökölvívó sport hírnevének öregbítése is szemük előtt lebeg.

Ehhez szükséges az az edzői csapat - Gombai János, Finesz Ernő és Varsányi Áron - akik tapasztalataik és sportmúltjuk révén segítik a fiatalok munkáját hetente 4 napon, napi 2 edzés során.

Az edzői csapat munkáját két ökölvívó bíró is segíti, Kelemen Tamás és Finesz Ernő.

Akár jelmondatuk is lehetne, melyet edzőjük így fogalmazott meg:
"Szorgalom és alázat nélkül nincsen eredmény"

A mozgás szeretete és tisztelete mellett a kötelek adta keretek is tiszteletet ébresztenek előbb-utóbb ezekben a gyerekekben.
A versenyzés mellett sokan hobbi szinten járnak az egyesület edzéseire, csupán a mozgás szeretete és a közösség nyújtotta élmények vonzzák őket.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.