39/2016. (II. 25.) képviselő-testületi határozat

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Határozat letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Határozat nyomtatása
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg, Petőfi tér 14/A. szám, 2717/1 hrsz alatti ingatlanban található tekepálya hasznosítására vonatkozó, Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi Sportegyesület között létrejövő ingatlanhasználati szerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester.
Határidő: azonnal.


INGATLANHASZNÁLATI SZERZŐDÉS


Amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8. képviseli: Huber László polgármester ) továbbiakban: Önkormányzat, mint tulajdonos

Másrészről

Kőszegi Sportegyesület (9730 Kőszeg, Petőfi tér 14/A.; képviseli: Kenyeri András elnök ) továbbiakban: Egyesület, mint használó között az alábbi feltételekkel.

1. Szerződő felek megállapodnak, hogy az Önkormányzat a Kőszegi Sportegyesület teke szakosztálya edzési és sportolási lehetőségének biztosítása céljából az Egyesület részére korlátozott időtartamban ingyenes használatra átengedi a tulajdonát képező kőszegi 2517/1 hrsz-ú, természetben Petőfi tér 14/A sz. alatti ingatlannak azon műszakilag leválasztott területét (392 m2), melyen a négy sávos automata tekepálya található. (Továbbiakban: tekepálya, ingatlanrész)

2. Az Egyesület köteles az 1. pontban írt ingatlanrészben a teke szakosztály zavartalan működését biztosítani. Ezen célból az Egyesület használatba veszi a tekepályát és rendeltetésének megfelelően üzemelteti, gondoskodik állagának megóvásáról.

3. Az Egyesület köteles gondoskodni arról, hogy a tekepálya üzemeltetéséhez szükséges hatósági engedélyekkel rendelkezzen a működtetés ideje alatt.

4. Az ingatlanrész rezsi költsége - mely az ingatlanrész használatával összefüggésben felmerülő teljes víz-, villany- gáz költség összegét takarja – az Önkormányzatot terheli.

5. A hivatkozott közüzemi díjakat az Önkormányzat – a nevére kiállított számla alapján, a megjelölt fizetési határidőben - közvetlenül fizeti ki.

6. Amennyiben az ingatlanrész használata során olyan károsodás, állagromlás következik be, mely a rendeltetésellenes használat következménye, vagy harmadik személy szándékos magatartásával kárt okoz, akkor a helyreállítási, javítási költségeket az Egyesület köteles viselni. Az Egyesület az e körben felmerült költségeinek megtérítését a károkozóval szemben közvetlenül érvényesítheti.

7. A jelen szerződésben az Önkormányzat az ingatlanrész használatát kizárólag a versenyszerű sportolással kapcsolatos edzési és versenyzési tevékenység céljából biztosítja, kizárólag az Egyesület által írásban közölt, a polgármester által jóváhagyott edzés- és versenynaptár szerint. Az átadott naptártól eltérő időpontokban a takarítási tevékenységen túl az ingatlanban senki nem tartózkodhat!
8. Az Egyesület az ingatlanrészt harmadik személy használatába se ingyenes, se visszterhes jogcímen nem adhatja.

9. Az Egyesület köteles a tulajdonos előzetes, írásbeli hozzájárulását kérni, amennyiben bármely átalakítási, felújítási munkálatot kíván végezni az ingatlanban. A hozzájárulást a tulajdonos indokolás nélkül megtagadhatja. Amennyiben a használó általa elvégzett beruházásra, bármely költség viselésére hivatkozik az ingatlannal kapcsolatban, ennek megtérítésére a tulajdonostól igényt nem tarthat.

10. Az ingatlanrész használatával összefüggésben szükségessé váló állagmegóvási, karbantartási munkálatoknak, a tekepálya működtetéséhez szükséges felszereléseknek, alkatrészeknek, ezek pótlásának és a tekepálya automatika működőképessége biztosításának költsége teljes egészében az Egyesületet terheli.

11. Jelen szerződés 2016.03.01. napjától kezdődő hatállyal jön létre, és addig marad érvényben, amíg az Önkormányzat az Egyesület sportolási tevékenységének feltételeit az ingatlanra vonatkozó újabb megállapodással - akár harmadik személy bevonásával - nem biztosítja.

12. Az Önkormányzat részéről azonnali hatályú felmondásnak van helye, amennyiben az Egyesületnek felróható rendeltetésellenes, szerződésbe ütköző használat állapítható meg, fennáll az ingatlanrész állagának veszélyeztetettsége, illetve az Egyesület bármely szerződéses kötelezettségének felszólítás ellenére se tesz eleget.

13. A szerződés megszűnése esetén az Egyesület köteles az ingatlanrészt a felmondási idő leteltével, rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a tulajdonos birtokába bocsátani.

14. Jelen szerződés létrehozására a 39/2016. (II. 25.) képviselő-testületi határozat adott felhatalmazást.

Kőszeg, 2016…….

……………………………………… ………………………………………
Kőszeg Város Önkormányzata Kőszegi Sportegyesület
tulajdonos használó
képv. Huber László polgármester képv. Kenyeri András elnök