Projektösszefoglaló

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02267

Kedvezményezett neve: Kőszeg Város Önkormányzata
Konzorciumi tag: Kőszegi Testvérvárosi Egyesület

Támogatási szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02267

Projekt címe: Együttműködési program a Kőszegi Forrás HACS-nál

Projekt időtartama: 2022.05.01 - 2023.06.30.
Támogatás összege: 3 249 667 Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalma:

Cél annak a kihívásnak körüljárása, ami Kőszeghez hasonló kisvárosok számára a történelmi örökség megóvásának és élővé tételének a lakosság XXI. századi - és előretekintő – igényeivel való összehangolásában rejlik.

A hosszú távon, közös témán együtt dolgozó települések és egyesületek projektje valósulhat meg a támogatásnak köszönhetően.

Az együttműködési projekt nem kizárólag tapasztalatcserére korlátozódik, célunk hogy olyan eredmény jöjjön létre, amelynek létrejöttéhez az együttműködésben résztvevő partnerek mindegyike hozzájárult, illetve eredményeiből minden partner részesül. Az együttműködés olyan hozzáadott értéket hoz létre, amelyre az önállóan megvalósuló fejlesztések nem képesek.

Együttműködő partnerek:

Tata Város Önkormányzata: Tatai Helyi Akciócsoport
Munkaszervezet: Tatai Városgazda Nonprofit Kft.
A Tatai HACS is ugyan úgy, mint a Kőszegi Forrás HACS 6 stratégiai cél köré építette Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiáját. Partnerségi találkozók témái: Kialakult jó gyakorlatok bemutatása. Innovatív, magas újdonság tartalommal rendelkező projektekbe való betekintés. Közös rendezvényeken való megjelenések tervezése, civil szervezetek együttműködéseinek erősítése.
Szenc város: szlovákul Senec, németül Wartberg, város Szlovákiában, a Pozsonyi kerületben, a Szenci járás székhelye. Lakosainak száma 20 116 fő. Testvérvárosi partnerségüket folyamatosan ápolják és jelen pályázatnak köszönhetően a civil szektor együttműködéseit is meg kívánja erősíteni.