Látványos és változatos koreográfiai elemekkel tarkított, lendületes előadásmód

Ataru Taiko Ütőegyüttes

Az ATARU TAIKO ütőegyüttes 2006-ban alakult Vörös Emil és akkori növendékei segítségével, akik már az ezt megelőző több éves időszakban is sokat szerepeltek együtt és egyénileg is, kipróbálva magukat különböző zenei műfajokban, míg végül ráleltek a taiko-ra, mint csoportos dobstílusra. 2007 végétől egyesületi formában működik a zenei csoportosulás.

Közösségi oldalak:
Ataru Taiko Ütőegyüttes
Telefon: +36-30/416-0089Weboldal: www.ataru.hu
Az ATARU TAIKO ütőegyüttes 2006-ban alakult Vörös Emil és akkori növendékei segítségével, akik már az ezt megelőző több éves időszakban is sokat szerepeltek együtt és egyénileg is.


Az azóta eltelt években megközelítőleg 400 koncertet adott a zenekar, mely fellépések kivétel nélkül nagy sikert arattak, köszönhetően elsősorban annak, hogy a formáció időről-időre látványos és változatos koreográfiai elemekkel tarkított, lendületes előadásmódjáról és dinamizmusáról híres dobszínházat tárt a közönség elé. Az együttes koncertjei kortól függetlenül kínálnak remek kikapcsolódási lehetőséget az igényes szórakozásra vágyók körében. A színpadi megjelenés és hangszerpark a műfaji sajátosságok figyelembe vételével a japán tradíciókat követve került kialakításra.

A formáció életében fontos szerepet tölt be a hagyományteremtő szándékkal útjára indított, teljesen önálló szervezésű „SAKURA” koncertsorozat, melynek első előadására 2008 áprilisában került sor. Ezen esemény jelentősége abban rejlik, hogy ekkora kerül bemutatásra az évente teljesen megújuló színpadi produkció. 2015-ben ugyancsak hagyományteremtő célzattal került először megrendezésre a „Kráter koncert” elnevezésű rendezvényük, mely a celldömölki Ság hegy kráterében kapott helyet. A dobok hívó szavára több ezren lépnek át minden nyáron az Ataru japán Tori- kapuján, hogy a vulkán kráterében dimenziót váltva dobbanhasson együtt a szívük Európa legnagyobb taiko dobjával.

Az Ataru Taiko aktív tagjainak a száma: 10 fő
Maximális műsoridő: 1-2 óra
Művészeti vezető: Vörös Emil
Szervezés: Vörös Emil

Fotók





  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.