Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete

Elnök: Lángné Horváth Rita
Cím: 9730 Kőszeg, Keszthelyi u. 24.
Székhely: Kőszeg J. M. Műv. Központ
Telefon/Telefax: 94/360 710
Email:
Web: http://www.extra.hu/koszegibor/

Tevékenység

A Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete 1999. ápr. 24-én alakult kőszegi és kőszeg környéki borászatot és szőlészetet pártoló ill. művelő hölgytagokból. Lassan 3 esztendeje azt tűztük zászlónkra, hogy a magyar, azon belül leginkább a kőszegi bor ügyének civil szószólói leszünk.
Az egyesület tagjai és az érdeklődők havonta vesznek részt különböző programokon, tesszük ezt úgy, hogy közben magunk is újabb és újabb ismereteket szerzünk a bor és a gasztronómia témakörben. Ezenkívül számos ismeretterjesztő előadást szervezetünk a kőszegi borral kapcsolatban, történetéről, hagyományairól, a kulturált borfogyasztásról és a hozzá kapcsolatos gasztronómiai fogásokról, helyi borkorcsolyákról. Célunk között szerepel az is, hogy a régió idegenforgalmi arculatát átformáljuk, rendezvényeinkkel egyedi színt vigyünk abba. Ezalatt az időszak alatt állandó lelkes résztvevői és szereplői voltunk Kőszeg összes borászati rendezvényeinek. (Szent- György napi borverseny, Szőlő Jövések Könyve programjai, Ivó-napi borvásár, Szüreti felvonulás, novemberi Újbor-bemutató, Krampuszi). Évenkénti szakmai kirándulásunk alatt eljutottunk más borvidékekre is, valamint méltón képviseltük Kőszeget az Agra Savaria kiállításon és a szombathelyi Szent-György napi vásáron is. Tavaly és az idén is a leglátványosabb, legsikeresebb rendezvényünk a szüreti ünnepségek keretében történt: a város történetében először került sor a KŐSZEGI BORKIRÁLYNŐ választásra.

2002-es év programja

Január: Közgyűlés
Február: Borkorcsolya-verseny
Március: Agra Savaria - Szombathely
Április: Szent-György napi ünnepségek
Május: Előadás a soproni borvidékről
Június: Szakmai kirándulás
Július: Kerti-party
Augusztus: Pincelátogatás
Szeptember: Borkirálynőválasztás
Október: Előadás a kulturált borfogyasztásról
November: Új-bor bemutató Márton napkor
December: Krampuszi, Karácsonyi előkészületek

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.