Kőszeg Sportjáért Közalapítvány

A Kuratórium elnöke: Koltay Árpád
Elnökhelyettes: Földesi János
Titkára: Kapy Ferenc
Tagjai: Zsigovics Tamás, Tóth Botond
Az alapítvány székhelye: Kőszeg
Az alapítvány levelezési címe: Kőszeg Sportjáért Közalapítvány, Városháza, 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.
E-mail: kokoarpi@freemail.hu

Letöltések
A kuratórium alapvető feladatának tekinti a különböző szponzori támogatások megszerzését, ezáltal a felosztható pénzösszeg lehetőség szerinti állandó szinten tartását. Ezen kívül számottevő az a tevékenységünk, amelyet különböző sportközösségek felé, mint működésüket elősegítő, meglévő kapcsolatainkat felhasználva nyújtunk, az egyes sportlétesítmények ingyenes vagy kedvezményes használata terén, különböző sportprogramok szervezésében és lebonyolításában, valamint a feléjük irányuló tanácsadásban. A szponzori támogatások terén a céltámogatások, vagyis az egyes sportágak, események, sportrendezvények támogatása a jellemző.

Mivel a kuratórium legalább negyedévente ülésezik a benyújtott pályázatok elbírálása ügyében, ezért nagymértékben tehermentesíti az Oktatási és Sportbizottságot, valamint a Képviselőtestületet azáltal, hogy nem kell minden egyes kérvénnyel külön-külön foglalkozniuk.
Az elmúlt 12 évben több mint 600 beérkezett pályázatot bíráltunk el, melyből összesen 5 pályázatot utasított el a kuratórium nagyon alapos tájékozódás után.
Mindezen túl az alapítvány önkormányzati feladatok támogatásával jelentős mértékben besegít a hivatal ilyen irányú tevékenységébe, akár szervezési, akár anyagi téren egyaránt. (História futás, NAP atlétika verseny, Városi Diáksport Bizottság, stb.)

Az alapítvány kuratóriuma az elmúlt években háromszor számolt be az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság felkérésére, és mindkétszer egyhangú döntéssel - 1994-ben és 2003-ban külön dicsérettel - ismerték el azt az önzetlen tevékenységet, amit a kuratórium végzett.
Úgy gondolom, hogy mindenfajta szerénytelenség nélkül meg kell említenem, hogy több alkalommal a Megyei Sportigazgatóság és a Megyei Diáksport Tanács is elismeréssel nyilatkozott az alapítvány működéséről, és mint követendő mintát állította a különböző szervezetek és önkormányzatok elé.

Az alapítványi támogatás jó néhány "civil" szerveződésű csoport, sportközösség számára biztosítja a minimális működési feltételeket. Ilyenek: röplabdások, asztaliteniszezők, kerekesek, természetjárók, birkózók, kispályás focicsapatok.

Kiemelten kezeljük az iskolai Diáksportkörök támogatását, aminek eredményeképpen jó néhány tanuló vehetett részt a különböző szintű megyei,- területi,- országos versenyeken.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.