Dance Jam

Fotóalbum
A tánccsoport a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola keretein belül működik. 14 éve kezdődött itt a jazz-balett oktatása. Akkor egy csoportban 8-10 tanuló ismerkedett a tánc alapjaival. Mára 8 csoport működik, felmenő rendszerben, melyekben egyformán megtalálja helyét az általános és középiskolás diák, valamint a tánc iránt érdeklődő felnőtt is.

Jelenleg 110-en táncolnak a különböző tudásszintű közösségben.

Ahogy a csoport neve is utal rá (Dance Jam = "tánc keverék") törekszenek a modern tánc többféle területén kipróbálni tudásukat, minél változatosabb, színesebb koreográfiák összeállításával a közönség tetszését elnyerni. Négy éve újabb mozgásformával is bővült a választási lehetőség. Volt tanítványok és mozgást szerető felnőttek részvételével step-aerobic csoport alakult. A tánc és az aerobic mozgásanyagát ötvöző koreográfiák remélhetőleg sok fiatal tetszését elnyerik, és ösztönzik őket a sportos életmód kialakítására.

Csoportjaik számára minden évben fellépési lehetőséget biztosítanak az Iskolanapon, ahol megszerzett tudásukat bemutathatják. A 35-40 perces előadások egy-egy témát ölelnek fel. A különböző csoportok produkciói így alkotnak egy teljes egységet. ("A tánc világa – a világok tánca", "Ellentétek vonzásában", Mesebolt stb.)

Haladó csoportjaik a városi és egyéb rendezvényeken is sikerrel szerepelnek (pld. Kulturális Szemle, Nemzetközi Gyermektalálkozó /Innsbruck/, ausztriai testvériskolai rendezvények /Voitsberg/).

2004-ben a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által meghirdetett országos versenyben mind a három korosztályban a döntőbe jutottak a csoport táncosai. A gyermek korosztályban a Mesebolt című összeállítással 3. helyezést értek el.
A kétévente megrendezésre kerülő Helikon Ünnepségeken a Féktelenül című számmal ezüst minősítést szereztek.

Az IIG Német Táncszövetség magyarországi kvalifikációs versenyén Kapuváron nagy fölénnyel lettek első helyezettek és ezzel jogot szereztek arra, hogy kiutazzanak a Hollandiában megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra.

Szívesen vállalnak fellépéseket. Maximális műsoridő: 1 óra

Művészeti vezető:
Földesiné Németh Csilla
modern tánc szakoktató

Kapcsolatfelvétel:
Kőszeg, Deák F. u.3/E
Mobil: 06 20/414-1188

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.