Concordia-Barátság Énekegyesület

Linkajánló
A jelenlegi kórus az 1859-ben alapított Concordia és az 1962-ban alakult Barátságkórusok 1985-ben történt egyesítésével jött létre. Az 1987-es rendes évi közgyűlésén az énekkar az egyesületi formát választotta. Az alapszabály az egyesület céljaként és feladataként az alábbiakat fogalmazta meg: Kőszeg város kóruséneklést szerető polgárainak összefogása, részükre rendszeres, közös éneklési lehetőséget teremve a 150 éves múltra visszatekintő kőszegi kórushagyományok ápolása, értékeinek megőrzése és gyarapítása érdekében.

Kőszeg város képviselete hazai és külföldi kórushangversenyeken, dalostalálkozókon, közreműködés a városi ünnepélyeken, rendezvényeken.

Az egyesület jelenlegi létszáma 40 fő. Heti két próbával folytatják a kóruséneklés hagyományát, ápolják a zene szeretetének fontosságát. 1978 óta minden karácsonykor megható hangulatú hangversennyel kívánnak békés, boldog ünnepeket a város lakóinak.

Szinte megalakulásuktól képviselték Kőszeget az olasz, osztrák, német, magyar stb. partner- és testvérvárosokban öregbítve szülővárosuk hírnevét, hirdetve a kultúra kiapadhatatlan forrását.

Szilágyi Miklós karnagy 2013-tól irányítja a kórus művészeti munkáját. Ez év márciusától új vezetőség vette át a kórus ügyeinek intézését, életének formálását. Új célokkal és elképzelésekkel, nagy lelkesedéssel igyekeznek megteremteni a működés optimális feltételeit, új távlatokat keresve a fejlődéshez, a szakmai megújuláshoz.

A legfontosabb céljuk azonban új tagok toborzása. Az énekkar folyamatosan várja az olyan emberek jelentkezését, akik szeretik a zenét, szeretnek közösséghez tartozni.

A Concordia-Barátság Énekegyesület ara törekszik, hogy az elkövetkező években, évtizedekben is megbecsült "kincse" maradjon Kőszeg város kulturális életének.

A kórus elérhetőségei
A kórus honlapja: http://concordia-b.gportal.hu/
E-mail: concordia-b@freemail.hu
Postai cím: Jurisics-vár Műv. Közp.
9730 Kőszeg, Rajnis u. 9. Tel.:94/360-113

Egyesületi elnök:
Szilágyi Imre
sos Gyermekfalu Kőszeg +36 30 9398680

Művészeti vezető:
Szilágyi Miklós
9730 Kőszeg, Jurisics tér 14. Tel.: +36 30 292 20 65

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.