Írottkő Vándorlás Nemzetközi teljesítménytúra

2017. Szeptember 9. Ingyenes!
A Kőszegi hegység legnagyobb éves teljesítménytúrája szeptember 9-én indul. Ez egyben az őszi gyalogtúrák idénynyitója is. Rohoncról indul az Írottkő-vándorlás, az az 56 km-es körtúra, amely először az Írottkő osztrák területein vezet át, majd estig a magyar oldalon Kőszeg, Cák, Velem és Bozsok szépséges dombjain halad végig, hogy aztán visszaérjen Rohoncra.
Indul az Írottkő-vándorlás

Eljött a hosszabb, kora őszi túrák ideje



A Kőszegi hegység legnagyobb éves teljesítménytúrája szeptember 9-én indul. Ez egyben az őszi gyalogtúrák idénynyitója is.



Rohoncról indul az Írottkő-vándorlás, az az 56 km-es körtúra, amely először az Írottkő osztrák területein vezet át, majd estig a magyar oldalon Kőszeg, Cák, Velem és Bozsok szépséges dombjain halad végig, hogy aztán visszaérjen Rohoncra. Nálunk még szokatlan, hogy az indulók reggelit, ebédet és 8 ponton uzsonna-ellátmányt kapnak, beérkezéskor pedig ajándékcsomag várja őket. A hátizsákokat szállítják, és aki kiesik, őt visszaszállítják az indulási pontra. Így már érthető a viszonylag drágább indulási díj. Máig 233-an neveztek, és jó hír, hogy az osztrák és német résztvevők mellett, már megvan az első magyar jelentkező is! Nevezni szeptember 1-ig lehet, egyszerűen, akár a Natúrpark honlapján.

Barátságosabb táv, 5 km, 10km, vagy 25 km-es út vár azokra, akik, az alpannónia teljesítménytúrára jelentkeznek be szeptember 2-án. Ez a vándorlás jövő szombaton reggel 8 és 10 óra között indul a Jurisics várból, és ide is tér vissza. A túrák a hegység kőszegi oldalának legszebb részeit járják be, közös családi próbaként is kiválóak.

Akik még rövidebb útra készülnek, ők a Natúrpark Geo-túráján vehetnek részt. A csoport hétfőn délután 3 órakor kel útra Bozsokról, az Aranypatak parkolójából, hogy aztán a Széles-kő érintésével jusson fel a Kalapos-kőre és onnan vissza Bozsokra. A táv, avatott vezetők mellett, jól járható, különleges délutáni túrát ígér, amely kellemes bemelegítésül szolgálhat a kora őszi, hosszabb túrák elé. A kőszegi hegység továbbra is, egész ősszel, nyitva áll!