Utat és járdát avattak Kőszegen

Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármester valamint Ágh Péter országgyűlési képviselő jelenlétében hivatalosan is átadták a forgalomnak a Temető utca és a Károlyi Mihály utca felújított szakaszait és a Rohonci út Ambró Gyula utca közötti járdát.

Utat és járdát avattak Kőszegen
Huber László polgármester, Básthy Béla alpolgármester valamint Ágh Péter országgyűlési képviselő jelenlétében hivatalosan is átadták a forgalomnak a Temető utca és a Károlyi Mihály utca felújított szakaszait és a Rohonci út Ambró Gyula utca közötti járdát.
A kőszegi infrastrukturális fejlesztések legújabb fejezete kormányzati, pályázati és saját forrásokból valósult meg. Az első ütemben még 2016-ban közel 40 millió forintos kormányzati segítséget kapott a város, majd 2017-ben egy Belügyminisztériumi pályázatból újabb 30 millió forint támogatás érkezett, melyhez a város 5,3 millió forint önerőt vállalt.
A hivatalos átadáson Huber László polgármester hangoztatta: a Temető utca felújításának eredmé-nyeképpen végig egységes, jó minőségű útburkolat, szebb utcakép várja a közlekedőket, mely mellett nem elhanyagolható a csapadékvíz elvezetés megoldása sem. A felújítás nyomán a Szabóhegyre menő turistaforgalom is jobb úton haladhat, ez egyben kijelöli a felújítási folytatásának irányát is. - Csatlakozó beruházásként a Károlyi Mihály utca bevezető szakaszát is felújítottuk a Bercsényi utcáig, ez utóbbit saját erős beruházás keretében – mondta a polgármester. A munkálatok tavasszal továbbfolytatódnak a Károlyi M. utcai garázssor előtti út felújításával.

Az útfelújítások mellett 180 méter hosszban új járda is épült, miáltal a Dr. Ambró Gyula utca bizton-ságosan megközelíthető gyalogosan a lakótelep felől, a tavaly elkészült fahídhon keresztül. Erre az önkormányzat 7 millió forintot költött el saját forrásból.
Az utóbbi beruházások mellett Huber László hangsúlyozta: a közterületi fejlesztések nem állhatnak meg Kőszegen. - Parkolókat is kell építeni, főleg a lakótelepen, ezt a programot néhány éve indítottuk el (Űrhajósok u., Írottkő u.), melyet azonban a jövőben fel kell gyorsítani – mondta az átadási ünnepségen a város vezetője. A program részleteiről szólva kifejtette: a közelmúltban megítélt 14 millió forint állami támogatásból megépülhet a Posztó utcába tervezett parkoló. A belvárosban a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív program) projektek támogatásából épít parkolókat az önkormányzat. Sürgős feladat a Balog iskola előtti parkoló fejlesztése is. - Bízom benne, hogy közös akarattal, összefogással, Ágh Péter képviselő úr és a kormány segítségével megoldhatók ezek a problémák is – tette hozzá az átadón Huber László polgármester.
Az átadáson úgyszintén részt vevő Ágh Péter országgyűlési képviselő kifejezte örömét, hogy újabb fontos lépést sikerült tenni Kőszeg fejlesztésében, és biztosította a jelenlévőket közreműködéséről annak érdekében, hogy a kőszegi infrastrukturális fejlesztések forrásai minél előbb a város rendelkezésére álljanak. - Észak-Vas megye számos településén nagy kihívás az utak, utcák felújítása, ezek forrásainak előteremtése az önkormányzatok egyik legfontosabb feladata, amit minden erőmmel segíteni fogok – jelentette ki Ágh Péter.