U22-Európa-Bajnokság

A versenyt a montenegrói Budván rendezték meg 2023. november 12-19. között, ahol Hámori Luca (66kg), Buza Rafael (67kg), és Buza Rómeó (71kg)versenyzőként, míg Varsányi Áron csapatvezetőként, edzőként képviselte a Fitt-Box Egyesületet.

A negyeddöntőbe jutásért Rafael egy fehéroroszt, Rómeó egy román versenyzőt vert jó teljesítménnyel, míg Luca a sorsolásnak köszönhetően a negyeddöntőben kezdett.
Az oroszok és fehéroroszok indulása miatt nem volt kiemelés a sorsolásnál, így jött létre, hogy Luca és a német lány, akivel tavaly döntőzött egyből találkoztak.
A német a felnőtt és U22 Európa Bajnok is egyben, és már kétszer is verte versenyzőket nagy csatában. A harmadik meccsükön megváltozott a meccs képe, Luca dominált a mérkőzés nagy részében, és ő vitt be hangsúlyosabb találatokat. A menetek szorosak voltak, ahol úgy látszott hogy az első és a harmadik menet Lucáé, de sajnos a bírák ezt másképp látták.
Rómeó az elődöntőbe jutásért egy rutinos szerb versenyzővel találkozott, ahol jól kezdte a mérkőzést, de a folytatásban a szerb versenyző akarata érvényesült, és intették is szabálytalanságért. Rómeó a harmadik menetben gyújtotta be a rakétákat”, ami már sajnos késő volt. Így maradt a pontszerző 5.hely.
Rafael egy kellemetlen, harcos szlovén sráccal találkozott az éremért folyó csatában.
Az első menetben rendre leforgott és megelőzte a szlovént, aki dulakodásba vitte át a meccset, amiből Rafit intette a bíró. A másodikban lenyomták a fejét és mégis minket intettek meg megint fejelésért, aztán számoltak is rá. A mérkőzés közepétől Rafi még nagyobb iramra kapcsolt,és legalább 5-6-szor lehetett volna számolni a szlovénra, de nem történt meg. A harmadik menetet is végig dominálta, de hiába. A mérkőzés után egy nemzetközi szakember, elemző irt rám, hogy a mérkőzésvezető láthatóan ,,elvezette”a mérkőzést. Neki is maradt a pontszerző 5.hely.
Három EB 5.hellyel zártuk ezt a tornát. Luca teljesítményével elégedett vagyok, az eredménytől függetlenül technikailag és taktikailag is jól bunyózott. A németek nem vidáman hagyták el a szorítót. Nem volt kiemelés, ezért az érem sajnos elmaradt, ennek a meccsnek kellett volna a döntőnek lennie. A Buza fiúk első mérkőzésen parádéztak, de a másodikon már nem azt a teljesítményt láttuk. Ha Rómeó az elejétől úgy harapott volna mint a harmadikban, akkor nyerhető lett volna a mérkőzés. Rafael két menetben simán jobb volt ellenfelénél, de az első az intés miatt fordult meg, míg a harmadikat érthetetlen módon nem kaptuk meg és nem is számoltak a szlovénre.
Nem szokásom bírózni, és nem is akarok ezzel foglalkozni. Van a gyerekekben annyi, hogy még egy lapáttal rá tegyenek erre a teljesítményre és akkor akár idő előtt is le tudják zárni a mérkőzéseiket. Még csak első éves felnőttek és már letették névjegyüket. Edzünk tovább keményen és meglesz az eredménye.
Még a 100. felnőtt országos bajnokság hátra van mindháromnak, ott bizonyíthatnak.