Tenisz siker

A kőszegi Vörös Máté a 16 évesek korosztályos Országos Bajnokságán 2. helyezést ért el és így részt vehetett a Magyarországon megrendezésre kerülő Európa Bajnokság selejtezőjén!

Máté , a Jurisich Miklós Gimnázium tanulója az Országos döntőbe Magyarország legjobb 32 játékosa (16 évesek) közül küzdötte be magát. Ezt Budapesten rendezték január 22.-től öt napon át.
Khín Dánieltől, egy budapesti játékostól kapott ki 5-7, 2-6-ra.
Az EB selejtezőre a két döntőst és Kéki Márkot, egy győri játékost tartottak érdemesnek,hogy képviseljék Magyarorszagot.Ide Bardóczky Kornél, ismert teniszjátékos kísérte őket ( a képen). Itt egy nagyon erős csoportba kerültek, Ausztria ,Oroszország, Olaszország, Ukrajna, Szlovákia, Szlovénia közé, ahonnan csak az első két orszag jutott tovább a franciaországi EB-re. Ez sajnos nem sikerült a fiúknak...egy nehéz sorsolás után kikaptak az osztrákoktól és a szlovákoktól is.
Máté hetente 6-szor 2 órát edz és havonta egy hétvégét Budapesten a korosztályos válogatottal tölt,ahol intenzív tenisz és kondició edzéseket végeznek a Tenisz Szövetség által kijelölt edzővel.( Gulyás István)