Ökölvívó hírek

A Nyugat-Dunántúli Ökölvívó Régió is megkezdte a munkát a 2017-es évben. Február 4-én Kőszegen egy nemzetközi pofon parti volt az első rendezvény,ahol a régió egyesületei, az egri sportiskola versenyzői és osztrák, szlovák, ukrán csapatokok vettek részt, és 128 versenyző lépett a ringbe.

A Nyugat-Dunántúli Ökölvívó Régió is megkezdte a munkát a 2017-es évben. Február 4-én Kőszegen egy nemzetközi pofon parti volt az első rendezvény,ahol a régió egyesületei, az egri sportiskola versenyzői és osztrák, szlovák, ukrán csapatokok vettek részt,és 128 versenyző lépett a ringbe.
A két ringbe 64 pár lépett. Az év elején fontosnak tartottuk, hogy a versenyzők minél többet legyenek a ringben, ezért edzőmérkőzéseket bokszoltak, és a lejátszott mérkőzésükön kívül egy kis pihenő után ismét megmérethették magukat másik ellenféllel szembe a ringen kívül. Ausztriából 35 fő utánpótlás és felnőtt válogatott versenyző vett részt, a szlovákok közt is több korosztályos válogatott jött el és a Botos Akadémiánál edzőtáborozó ukrán csapat is csatlakozott a rendezvényhez, tagjai közt több, a nemzeti bajnokságban érmes versenyző, köztük a junior világbajnok, ifjúsági olimpiai bronzérmes, olimpiai kerettag Victor Petrovval. A mérkőzések előtt a régió edzői megbeszélést tartottak és a kezdő versenyzők technikai minimumvizsgát tehettek. Ezen a napon 27 fő tett sikeres vizsgát.

-Jól sikerült az idei első rendezvényünk. A hazai versenyzőink felmérhették a tudásukat minőségi külföldi versenyzők ellen,és akár több ellenféllel is megmérkőzhettek. A serdülőktől a felnőttekig nagyon sok jó mérkőzést láthattunk,a nemzetközi csapatok elégedetten távoztak és a jövőben is szeretnék folytatni a közös munkát. A tavalyi évhez képest sokat fejlődtek versenyzőink, így az év elején is már többen jó formában voltak. Megtartottuk az idei edzői megbeszélést is, és örömmel tölt el, hogy ilyen nagy létszámban tették le a minimum vizsgát, és indulnak el a versenyzés útján. - Varsányi Áron


A régió következő rendezvényei a március 4-i Jurisics Kupa és Jótékonysági Gála, és a március 25-26.-i Queen of the Ring női nemzetközi válogató verseny lesz, ahova több nemzet válogatottját és csapatait hívták meg.