Női box sikerek

Értékes bronzérmekkel tértek haza a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói a bulgáriai junior és ifjúsági női ökölvívó Európa-bajnokságról.

Az ezer nézőt befogadni képee szófiai sportcsarnokban rendezték az elmúlt napokban a női ifjúsági és junior ökölvívó Európa-bajnokságot. A kontinenstornán 30 ország 237 sportolója vett részt. A korosztályos magyar válogatottban helyet kapott a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület három bunyósa is: Lakotár Hanna (junior, 52 kg), Ambrus Viktória (junior, 66 kg, büki szakosztály), Finesz Kamilla (ifjúsági, 60 kg) - ugyan Hámori Luca is kiharcolta magának a részvételi jogot, de sérülés miatt nem utazhatott Bulgáriába.

Lakotár Hanna súlyában 14-en indultak. A nyolcaddöntőben egy görög lányt múlt felül biztosan. A negyeddöntőben aztán harcias bunyót bemutatva gyűrte le olasz ellenfelét. Az elődöntőbe egy magas, hosszú kezű, fordított alapállású angol lány várt rá. Hanna jól küzdött, talán többet is talált ellenfelénél, de a bírák az angol lánynak adták a mérkőzést. Így Hanna a tavalyi Európa-bajnoki harmadik helyezése után idén is begyűjtött egy bronzérmet.

Ambrus Viktória súlycsoportjában kilenc főt számlált a mezőny - a negyeddöntőben kezdett. Elsőként egy kellemetlen, erős ukrán lánnyal találta magát szembe. Hullámzó meccsene verekedte tovább magát. Az elődöntőben azonban orosz riválisa - nagy csatában - megálljt parancsolt. Viktória a dobogó harmadik fokára állhatott.

Finesz Kamilla súlyába 12-en voltak,ő is a negyeddöntőben kezdett. Nyitásként román ellenfelét söpörte el. Az elődöntőben aztán a tavalyi Európa-bajnok török hölgy várt rá. Szoros meccset vívtak a felek, a bírók végül az esélyesebb török versenyzőt látták jobbnak. Így Kamilla is bronzéremmel zárta az Eb-t.

- Érdekesség, hogy mindhárom versenyzőnk a későbbi Európa-bajnoktól kapott ki, vagyis a sorsolásunk nem volt túl szerencsés - kezdte értékelését Varsányi Áron, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. - Előzetesen két éremben bíztam, háromban csak halványan reménykedtem - örülök, hogy végül mindhárman dobogóra állhattak. Ugyanakkor a háromból két érem kis szerencsével fényesebb is lehetett volna. A lányok erősek, felkészültek, de kicsit még rutintalanok, izgulnak. Kamilláára az idén még vár egy világbajnokság, Hanna már a második Eb-bronzát gyűjtötte be, és Viktória is rohamosan fejlődik. Jó úton járunk.

A korosztályos magyar válogatott összesen két ezüst-, és három bronzéremmel tért haza Bulgáriából.