Nemzetek Kupája

Lakotár Hanna és Hámori Luca

2018-ban már hetedik alkalommal rendezték meg a Nemzetek Kupáját, amely a Bokszvilágszövetség egyik legrangosabb, A kategóriába tartozó női viadala. Idén Zombor városa adott otthont január 9-től 15-ig a rangos nemzetközi versenynek.

2018-ban már hetedik alkalommal rendezték meg a Nemzetek Kupáját, amely a Bokszvilágszövetség egyik legrangosabb, A kategóriába tartozó női viadala. Idén Zombor városa adott otthont január 9-től 15-ig a rangos nemzetközi versenynek, ahol ezúttal is három korosztály (ifjúsági, junior és felnőtt) legjobbjai csaphattak össze. A versenyen részt vett Lakotár Hanna a magyar válogatott tagjaként,és Hámori Luca.
Hanna ifjúsági 54 kg-ba lépett kötelek közé,ahol a negyeddöntőben a kazah bajnokkal találkozott,ahol az első két menetben kisebb előnyre tett szert,míg a harmadik menetbe szinte lesöpörte ellenfelét a ringből, és bejutott az elődöntőbe. A döntőbe jutásért egy lengyel lány következett,akivel egy kiélezett,szoros mérkőzést vívott Hanna,de a bírák a lengyel lányt látták jobbnak. Így első nemzetközi ifjúsági versenyét bronzéremmel zárta.
Luca sérülten utazott ki tapasztalat szerzés céljából,edzőmérkőzéseket vívott indiai,horvát,orosz ifjúsági és felnőtt versenyzőkkel.

-Ez a verseny az alapozás közepén került megrendezésre,nem voltunk rá kiélezve,de a nemzetközi tapasztalatszerzés,és a kesztyűs menetek gyűjtése céljából kiemelt fontosságú volt.Jól teljesítettek versenyzőink,elégedett vagyok velük A lányok korosztályt váltottak idén,és számos nagy verseny vár rájuk.



Köszönöm
Áron