Művészeti Szemle

1964-ben indult útjára a rendezvény, mely idén március 1-jén (alsó tagozat), március 2-án (felső tagozat), március 3-án (tánc kategória) és március 6-án (középiskola) 14.00 órától vonultat fel tehetséges diákot, produkciót. Jöjjenek, nézzék meg őket, hiszen ők a jövő reménységei.

A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház idén is megrendezi a hagyományos Művészeti Szemlét a kőszegi és városkörnyéki általános és középiskolai tanulók részére, melyre sok szeretettel várják a kedves érdeklődőket a Jurisics vár lovagtermébe. A Művészeti Szemle elsődleges célja a tehetségek felfedezése, a figyelem felhívása kulturális értékeinkre és a tehetséggondozás. Természetesen nem valószínű, hogy a nevezettek mindegyike előadóművész lesz, de a biztos önkifejezés, a magabiztos fellépés az élet más területein is kamatoztatható. Az iskolán kívüli nevelés részét képező foglalkozásokon a gyerekek önfegyelmet is tanulhatnak, a felkészülés segíti koncentrációs képességüket. Szándékaink szerint a kultúrát értékként elfogadó felnőtteket nevelhetünk a jelen szereplőiből, akik később is életük kiteljesedését láthatják a kultúra és művészetek által.
A Művészeti Szemle időpontja:
2017. március 1. (szerda) 14.00 óra - alsó tagozat
2017. március 2. (csütörtök) 14.00 óra - felső tagozat
2017. március 3. (péntek) 14.00 óra - tánc kategória
2017. március 6. (hétfő) 14.00 óra - középiskola
Az 1964 óta megrendezett eseményen idén több mint száz produkciót és kb. összesen 250 szereplőt láthatunk a Jurisics vár lovagtermében.
A Művészeti Szemlére azokat a gyerekeket vártuk, akik az iskolánként megrendezett elődöntőkön a legjobban szerepeltek. Nevezni az iskolánként megadott keretszámokon belül lehetett, ének, néptánc, vers és próza, hangszeres zene, modern tánc és egyéb kategóriákban.
A Művészeti Szemlét 2017. március 15-én a legjobb produkciókból összeállított ünnepi gálaműsor zárja.
A szemlét Huber László polgármester úr nyitja meg.
A programot támogatta a NKA Közművelődési Kollégiuma.
Zsűri, Alsó, Felső Tagozat, Középiskola:
- Nagyné Erőss Rozália - Bolyai Gimnázium magyar szakos tanára, színházi szaknevelő
- Fasching Zsuzsa - Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ zenei tanszékének főiskolai adjunktusa
- Németh Endréné - énektanár, énekkönyv szerző, szakfelügyelő
- Merklin Ferenc - A Kanizsai Dorottya Gimnázium magyar szakos tanára, a Szombathelyi TV műsorvezetője


tánc
- Horváth Győző – Az Ungaresca Néptáncegyüttes vezetője
- Kónya Péter - táncművész, koreográfus