Mozaik Múzeumtúra

A Jurisics vár is részt vesz a február 1-én induló Mozaik Múzeumtúra kezdeményezésben. A Mozaik Múzeumtúra egy nagyszabású múzeumnépszerűsítő program, amelynek elsődleges célja, hogy növelje a hazai múzeumok és kiállítóhelyek látogatottságát, megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszínű kulturális kínálatát.

Február 1-jén indul a Mozaik Múzeumtúra, Magyarország eddigi legnagyobb, 300 hazai múzeum és kiállítóhely részvételével megvalósuló múzeumnépszerűsítő kampánya. A projekt a kultúraközvetítés klasszikus és újabb trendeket követő eszköztárából egyaránt merítve, a marketing más területeken már bevált módszereit felhasználva egy élményekben gazdag játékra invitálja az érdeklődőket. A programban a Jurisics vár is részt vesz!

A programban részt vevő intézményekben a Mozaik Múzeumtúra arculati elemeivel ellátott megállító táblákat helyeznek ki. A megállító tábla a projekthez kapcsolódó mobil applikáció eléréséhez szükséges információkat tartalmazza. A Mozaik Múzeumtúra alkalmazás lehetővé teszi, hogy a legnépszerűbb közösségi oldalon az intézményekből bejelentkezzenek a látogatók. Az applikáció része az a virtuális gyűjtőalbum is, amely a múzeumok felkeresését követően, folyamatosan bővíthető a részt vevő intézményekről készült, látványos fotókkal.

A program egyik leghangsúlyosabb eleme az annak keretében megvalósuló matricagyűjtő játék. A játék során annak résztvevői a kijelölt terjesztési pontokon (könyvesboltokban, múzeumokban) juthatnak hozzá a múzeumokról készült külső fotókat ábrázoló matricákhoz, valamint a gyűjtőfüzetekhez. A matricagyűjtő füzetbe a külső képek mellett a múzeumokban készült belső fotókat ábrázoló matricák is illeszkednek. E limitált kiadású matricákat a kijelölt terjesztési pontokon nem lehet majd megvásárolni, ezekhez – az intézménybe történő belépésre feljogosító jegy megvásárlását, valamint a Mozaik Múzeumtúra gyűjtőfüzet felmutatását követően – kizárólag a múzeumokban lehet majd hozzájutni.

További információ: www.mozaikmuzeumtura.hu
https://www.facebook.com/mozaikmuzeumtura?fref=ts