Mekkorát ugrik egy kis tigris?

Szingapúr és Dél-Kelet Ázsia

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának fenti című előadása lesz a Tóth Pincészetben 2018. május 7-én, hétfőn, 18.00 órakor. Előadó: Magasházi Anikó (közgazdász, kutató FTI-iASK).

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) ezúton meghívja Önöket, a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának

Mekkorát ugrik egy kis tigris? – Szingapúr és Dél-Kelet Ázsia c. előadására!


Előadó: Magasházi Anikó (közgazdász, kutató FTI-iASK)



A délkelet-ázsiai négy újonnan iparosodott ország, a „kis tigrisek”, köztük Szingapúr gazdasági felzárkózását elemezve fogalmazták meg a közgazdászok a nyolcvanas évek végén az „ázsiai fejlesztő állam” elméletét. Legalább annyira izgalmas a kilencvenes évektől bekövetkező újabb „ugrás” gazdasági és társadalmi fejlődésükben, továbbra is jelentős külföldi közvetlen tőkebefektetésekkel, melyen keresztül a bérelőnyön alapuló összeszerelő tevékenységektől a tudásgazdaság, a javuló életminőség felé váltás esélyei vizsgálhatók. Lehetnek-e tanulságok mindebből a kelet-közép-európai országok számára?



Helyszín: Tóth Pincészet – Kőszeg 9730 Rákóczi u. 6.



Időpont: 2018. május 07. hétfő 18.00 óra



Az eseményt online közvetítjük a www.iask.hu weboldalon és az FTI-iASK Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/iask.hungary).