Kőszegi Triatlon Klub

A bővítményben a nyár eddigi versenyeiről olvashatnak beszámolókat. A szép sikerekhez sok-sok munka és kitartás is szükségeltetik. Gratulálunk a fiatal versenyzőknek, edzőiknek és szüleiknek!

Wallsee Triatlon – TriKids Cup
2015. július 11.

A wallsee-i triatlon versenyre egy kisebb csapattal utaztunk. Remek idő, a tavalyi osztrák bajnokságról a pályát ismerve, egy technikás, erős kerékpáros és futópályájú verseny várt minket. Az úszás a Duna-öbölben, kellemes hőmérsékletű vízben zajlott. Korán kellett indulnunk (reggel 5 órakor), mert a nagyobbaknak 8 órára már be kellett depózniuk, addig a rajtszámokat fel kellett venniük, a versenyszerelést össze kellett készíteni.
Minden futamban igen erős mezőny gyűlt össze osztrák részről elsősorban. Látszott, hogy a helyi és közeli klubok versenyzői elsősorban a kerékpáros pályát jól ismerve mozognak a verseny közben. Az első dobogós helyért a „C” korcsoportos fiúk harcoltak, egy nagyatádi versenyző társukkal, de végül Marton Zsolt 4., Hóbor Zalán az 5. helyen ért célba.
A „D” korcsoportban Hóbor Lehel a versenyen végig vezetve idei első győzelmét aratta, ebben a mezőnyben Kelemen Barnabás a futáson előre lépve az 5. helyen ért célba, így ő is a díjazottak között szerepelt az eredmény hirdetésen (az első öt helyezettet szólították ki korcsoportonként).
A legkisebbek futamában Hóbor Álmos a dobogóról éppen lecsúszva 4. helyezést szerzett.
A verseny után volt még egy kis időnk úszni, strandolni, kavicsokat, kagylókat gyűjteni kinek-kinek kedve szerint.
A következő hetekben az utánpótlás országos bajnokságra készülünk és a legkisebbekkel augusztus első hétvégéjén ott zárjuk az idei nyarat versenyek szempontjából, míg a gyermek és serdülő legjobbak rá egy hétre meghívásos versenyen vesznek részt Tiszaújvárosban a Világ Kupa pályán.

Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu
http://www.pentek-timing.at/results/show_results.php?v=12626

Kistarcsa Ranglista Verseny
2015. június 28.

A kistarcsai ranglistaverseny az előzetes terveink közt nem szerepelt, de két lány Gurisatti Jázmin és Hóbor Eszter, abban a reményben, hogy előrébb lépnek az országos ranglistán, végül rajthoz álltak, bár az előnevezések alapján látható volt, hogy az eddigi legerősebb mezőny gyűlik össze.
Az úszás egy 25m-es medencében történt pályákra sorsolva (ezek a pályák az itthoninál jóval szűkebbek voltak, viszont 6-7 versenyző úszott mindegyiken. Ezért a lányoktól azt kértem, hogy nagyon figyeljenek oda a rajtjukra. Ezt maradéktalanul be is tartották, csak az első 100m így annyi plusz energiát kivett belőlük, hogy a hátralévő távon a kezdeti jó pozíciójukat nem tudták kihasználni. A kerékpáron jóformán egyedül kellett versenyezniük, így a futás során sem tudtak jelentősen előrébb lépni. Végül a középmezőnyben fejezték be a versenyt.
Amitől kissé tartottunk, sok volt a sorozatban minden hétvégén való versenyzés, utazás.
A ranglistán az OB-n (Fadd-Dombori) való jó szerepléssel tudunk még előrébb lépni.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu ; http://triatlon.hu/eredmenyek

Mörbisch Aquatlon – TriKids Cup
2015. június 20.

Idén az időjárás rendesen megkeverte az eddig kialakult képünket a versenyekről. Mörbischben, ahol eddig a meleg volt az egyik legnagyobb ellenfél, a hideg víz borzolta a kedélyeket, ráadásul, mivel osztrák aquatlon bajnokság is volt egyben a verseny, az erős mezőny mellett az úszás távokat is jelentősen megemelték (a futó távok változatlanul hagyása mellett). Ez azt jelentette, hogy az erősebb alkatú, jó úszóknak kedvezett elsősorban a pálya.
A két legkisebb korosztály versenye előtt már az eső is megérkezett hideg észak-nyugati széllel, így a rendezők csúsztatták a rajtot és egyeztettek, hogy egyáltalán legyen-e úszás a futás előtt. Végül igen szerencsétlen döntés született, mert egy közeli bóját kellett megkerülni oda-vissza úszással, így egymást akadályozva kapkodták a gyerekek a levegőt a hideg vízben. Ráadásul többen ki is jöttek jóval előbb, hogy nem tudnak elúszni a bójáig, de a szervezők őket is a futópályára irányították, így kerültek a dobogóra az elé a pár gyerek elé, akik „végig úszták az úszópályát.
Egy aranyéremmel így is gazdagodtunk, hiszen Horváth Barnabás, a sorozatban már második győzelmét ünnepelhettük. Nagyon szép eredményt ért még el Schwahofer Balázs, ő a 37 fős mezőnyből az 5. helyen ért célba.

Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu
http://my1.raceresult.com/40485/results?lang=de#0_DA705A

Neufeld Triatlon – TriKids Cup
2015. június 13.

A sorozat első triatlon versenyére is sor került. Az ausztriai Neufeldbe mentünk, ahol egy gyönyörű, tiszta vizű tó ad helyet az úszásnak, majd a tó melletti kerékpáros körözés után egy technikás, emelkedőkkel tarkított futópálya várta a versenyzőket. A víz hőmérsékletére először nem lehetett panaszunk, látszott ez abból is, hogy a verseny végeztével a gyerekeket jóformán ki se lehetett hozni a vízből.
A futamok a legidősebbek versenyével kezdődött, így a kicsiknek már igazi nyári napon folyt a küzdelem. Időrendben először Molnár Gábor győzelmének örülhettünk, majd a következő korosztályban Spanraft Liza nagyon szép, egyenletes, kiemelkedő teljesítménnyel ért be elsőnek a célba, végül a „D” korcsoportos fiúk közül Horváth Barnabás gyönyörű futással nyert egy erős mezőnyben. A három első helyezés mellé Hóbor Zalán „C” korcsoportban, Hóbor Lehel pedig „D” korcsoportban szerzett 3. helyezést.
Ezután a Kőszegi Triatlon Klub felnőtt tagjai, a szülők mutatták be, hogyan kell gyorsan lebontani a pályát és feltekerni a pálya kijelölő szalagokat, így egyre gyakorlottabbak lesznek a szeptemberi duatlon versenyünkre .

Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu

Fonyód Ranglista Verseny
2015. június 06.

Az utóbbi héten gyönyörű időnk volt így a fonyódi versenyen kifejezetten jó lett a Balaton hőfoka. A rendezők a gyermek és idősebb korosztály számára gyönyörű és változatos kerékpáros pályát jelöltek ki, hiszen fel kellett tekerni a fonyódi dombra, de ezért egy gyönyörű kilátással lettünk gazdagabban, ahogy a Balatonra és a szép villákra tekinthettünk. A kicsiknek ellenben „életveszélyes” volt a kerékpáros pálya a vasúti sín part felőli oldalán, ezért jó néhányan beszálltunk „forgalmat irányítani” a depó bejáratánál.
Az Újonc 2 kategóriában Hóbor Zalán 5., Marton Zsolt 7. lett. A fiúknál Gyermek korosztályban Schwahofer Balázs 6., míg Nyul Marcell 8. helyen futott a célba, a lányoknál Gurisatti Jázmin szép versenyzéssel 5., Hóbor Eszter 9., Spanraft Liza pedig egy nagyon jó úszás után szerelni kényszerült a kerékpározás elején és oda lett az előnye. Az első tízbe még Pillisz Réka ért be a Serdülő lány kategóriában.
A nagyobbak versenypályája teljesen lezárt volt, jó minőségű úton, gyönyörű környezetben zajlott a verseny. Reméljük, még sokszor indulhatunk versenyen, Fonyódon.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu; http://triatlon.hu/upload/file/fonyod-eredmenylista.pdf

Keszthely Ranglista Verseny
2015. május 30.

A keszthelyi verseny előtti héten annyit figyeltem a balatoni vízhőmérsékletet (szerintem a többi indulni szándékozó gyermekünk anyukájával, apukájával együtt), mint még soha. Az utolsó két napra nagyon szép idő lett és elkezdett melegedni is a víz, de a hét első felében még 14 fokot olvashattunk a verseny honlapján.
Így végül a lány csapatunk érthető okból kisebb létszámmal indult útnak.
A helyszínen „a Neufeldben sokkal hidegebb volt” jelszóval bíztatták egymást a gyerekek (ez volt számukra eddig a legalacsonyabb hőmérsékletű vízben rendezett verseny), és tényleg, mivel az úszás legnagyobb része a sekély parti részen zajlott az utolsó napokban egész tűrhetőre emelkedett a víz hőfoka (a gyerekek rajtja előtt kipróbáltam milyen lesz nekik úszni a pályán).
Persze senkinek sem kellett az úszósapkát ledobálni verseny közben a forró víztől, de a kerékpár és futás alatt már senki sem fázott.
A mieink serdülő és gyermek korosztályban indultak, közülük Schwahofer Balázs 4. helyezésével érte el közülünk a legszebb eredményt, így egy egyenletes versenyzéssel a Fadd-Dombori OB után biztosan lesz helye Tiszaújvárosban a meghívásos gálán.
A kerékpáros pálya egyébként igen technikás, sok kanyarral tarkított útvonalon vezetett, a versenyközpont pedig a kikötő középpontjában gyönyörű helyen lett kialakítva.

Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu