Kőszegi Triatlon Klub

Elkezdődött a hétvégi duatlon versenyekkel az idei versenysorozat (TriKids Cup, OB futamok), ezekről olvashatnak rövid beszámolókat, illetve csatolva két képet, amelyek Kaszón készültek. A legkisebbek korosztályában harmadik lett Laki Barnabás egyéniben, csapatban pedig a Laki Barnabás, Hóbor Lehel, Medvegy András a második helyen állnak a dobogón.

Balatonboglár Duatlon – Ranglistaverseny
2015. április 11.
Elkezdődött a duatlon idény.
A nagyobbakkal zömében Balatonbogláron álltunk rajthoz (a többiek Donnerskirchenbe utaztak szintén duatlon versenyre), hogy ranglista pontokat gyűjtsünk, valamint a kaszói OB előtt „ismerkedjünk” a mezőnnyel.
Szép idő, ideális hőmérséklet várt ránk a Balaton parton, és egy olyan kerékpáros pálya, mely ritkán adatik meg magyar versenyen indulóknak, hiszen a 7-es főút többsávos szakaszát teljes szélességben lezárták a versenyre. A futópálya az erős emelkedő és a befutónál a meredek lejtő miatt maradhatott emlékezetes a gyerekeknek.
A forma még igen csak év elejeire sikeredett.
A legjobban Schwahofer Balázs teljesítette a versenyt, bár fájlalta a sarkát, szép eredményt ért el.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu

Donnerskirchen Duatlon – TriKidsCup
2015. április 11.

Szombaton rendezték a TriKids Cup idei első futamát, melyre az időpontja miatt (egy napon volt a magyar duatlon ranglistasorozat első futamával) elsősorban a fiatalabb korosztályokban voltunk érdekeltek. a 2006-2007-es fiúknál nagyon erős csapatunk van, remélem, sokáig kitartanak (sok szép eredmény tudnak akkor elérni), itt az 1-4. helyet nagy előnnyel hoztuk el, de a többiek is szépen teljesítettek, több dobogós helyezést gyűjtöttünk be.
A verseny rendezői is kitettek magukért és rengeteg ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek, így rengeteg élménnyel gazdagodva értünk haza. Az iskolákba pedig volt mit megmutatni, miről mesélni a következő napokban.

Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu

Kaszó Duatlon Utánpótlás OB – Ranglistaverseny
2015. április 26.

Igazi nyár eleji meleg idő várt minket Kaszón, ahová a gyermek és serdülő korosztályok korai rajtja miatt már hajnalban indulnunk kellett. A nagyobbak örültek, hogy a futamuk után nyugodtan szurkolhattak a kicsiknek, nézhették a felnőtt versenyeket, ellenben a kisebbek „hosszan melegítettek” a versenyükre.
Népes futamokban izgalmas versenyeket láthattunk. Már a rajtnál szoríthattunk, hogy a szűk rajthelyről esés nélkül kerüljenek ki a gyerekek (szinte minden futamban volt esés közvetlenül a rajt után a kisebbeknél).
A gyermek korosztályban Schwahofer Balázs egyenletes, jó versenyzéssel a 7. helyet szerezte meg, míg a serdülő lányok (Pillisz Réka, Marton Emese és Varga Kitti) csapatban a 3. helyet szerezték meg.
A kisebb korosztályok délutáni futamaiban is sikeresen szerepeltünk, itt csak fiúk indultak az egyesületből, de mindkét korosztályban dobogóra állhatott a csapatunk. Az Újonc 2-es korosztályban Marton Zsolt szintén 7. helyezést ért el, míg Hóbor Zalánnal és Medvegy Gáborral kiegészülve csapatban a dobogó harmadik fokára állhattak.
Az Újonc 1-es (legfiatalabb korosztály) futamban Laki Barnabás 3., Hóbor Lehel 5. és Marton András 8. helyezésével a csapatunk mindössze 5 másodperccel az elsőtől lemaradva 2. helyezést szerzett.
Így szép élményekkel, jó eredményekkel gazdagodva utazhattunk haza, lélekben készülve a másnapi osztrák versenyre.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu

Parndorf Duatlon – TriKidsCup
2015. április 27.

A sorozat egyetlen hétköznapi futamára hétfőn délután került sor egy Parndorfhoz közeli sportcentrum gokart versenypályáján. A tavalyi év után, amikor egy nagy eső után-közben futóversennyé módosították a nagyobb gyerekek futamait, aggódva lestük az időjárás-előrejelzést (még a futáson is nagyon csúszott a pálya). Szerencsére, bár erős szél volt, napos idő, száraz pálya várt minket.
A technikás pályán tesztelhették a gyerekek a kerékpáros tudásukat (kanyartechnika, váltókezelés), képet adhattak a sorozatterhelés-tűrésükről (sajnos néhányan nagyon sok versenyen voltak érintettek az elmúlt héten – nem vált az eredményesség javára természetesen).
A legkisebbeknél „első-második bálozóknak” is szurkolhattunk, remélem, még sokáig tehetjük.
A második legfiatalabb korosztályunk most is hozta a versenyt, hiszen az első négy hely mellett a többiek is nagyon szépen, ügyesen szerepeltek. Laki Barnabás, az előző napi Duatlon Országos Bajnoki dobogós helyezése után másodjára is megnyerte a sorozat futamát.
Molnár Gábor a Schüler A kategóriában megnyerte a futamot, és egyre jobban kezd formába lendülni.
Schwahofer Balázs pedig, aki vasárnap az egyik legszebb versenyzéssel 7. helyen végzett a Duatlon OB-n gyermek kategóriában, a korosztályában a dobogó harmadik okára állhatott.
A lányok is szépen versenyeztek, de úgy tűnt, belőlük többet kivett az előző nap utazása, versenyzése.
Haza igen későn értünk, hiszen este 7 órakor kezdődött az eredményhirdetés, itthon pedig másnap iskola és sok pótolnivaló várt minket.

Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu