Kőszegi Polgári Védelmi Szervezet

toborzó

Legyen Ön is a Kőszegi Polgári Védelmi Szervezet tagja! Minden állampolgárnak, illetve személynek joga van arra, hogy megismerje a környezetében lévő katasztrófaveszélyeket, elsajátítsa az irányadó védekezési szabályokat, továbbá joga és kötelessége hogy közreműködjön a katasztrófavédelemben.

A KATASZTRÓFAVÉDELEM NEMZETI ÜGY!

Legyen Ön is a Kőszegi Polgári Védelmi Szervezet tagja

Minden állampolgárnak, illetve személynek joga van arra, hogy megismerje a környezetében lévő katasztrófaveszélyeket, elsajátítsa az irányadó védekezési szabályokat, továbbá joga és kötelessége hogy közreműködjön a katasztrófavédelemben.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a szélsőséges időjárási helyzetek egyre több helyen és egyre gyakrabban veszélyeztetik lakóhelyünket, munkahelyünket, településünket. Ez alól Kőszeg sem kivétel! Elsődlegesen a hivatásos szervek (katasztrófavédelem, tűzoltók, rendőrség és a honvédség) feladata a védekezés és helyreállítás irányítása, azonban sokszor szükség van a helyi lakosok segítségére is.

A 2011-ben elfogadott új katasztrófavédelmi törvény megerősítette a helyi polgári védelmi (PV) szervezetek szerepét, megnövelte azok létszámát!
Kőszegen a törvény szerint 300 fős polgári védelmi szervezet alakul, melyet a polgármester vezetésével a parancsnoki törzs vezet. A szervezet különféle őrsökre tagolódik (egészségügyi, műszaki mentők, logisztika, lakosságellátás stb.)

A PV szervezetbe polgármesteri határozattal beosztottak egy pár órás általános és egy szakirányú képzésen vesznek részt, melynek keretében hasznos gyakorlati és elméleti ismereteket szereznek. Polgári védelmi gyakorlatot – kivételes esetben - a polgármester rendelhet el.
Fontos! A képzésen és a gyakorlaton megszerzett tudást és tapasztalatokat az állampolgár saját életében, kisebb közösségében, és esetleg máshol az országban bekövetkező katasztrófák esetében önkéntesként is hasznosíthatja!

Amennyiben a PV szervezet „éles” bevetésre kerül, úgy tagjai mentesülnek a munkavégzés alól. A kieső munkabért az állam, illetve az önkormányzat megtéríti!

Fontos! Amennyiben a PV tag adataiban (munkahely-, lakcím-változás, új szakképesítés megszerzése) változás áll be, azt 15 napon belül jelezni kell!

Kérjük, legyen Ön is a Kőszegi Polgári Védelmi Szervezet tagja!

A polgári védelmi szolgálat állampolgári kötelesség, azonban elsődleges célunk a szervezetnek önként jelentkezőkkel történő feltöltése!

A csatolt adatlap kitöltésével és beküldésével jelentkezhet!

Adatlap
Kőszeg Polgári Védelmi Szervezetbe történő beosztáshoz

Kérjük, nyomtatott betűvel kitölteni!

Név:

Leánykori név:

Lakcím:

Születési hely:

Születési idő:

Anyja neve:

Végzettség:

Jelenlegi munkahely:

Telefonszám:

Az adatlapon megadott adatok megfelelnek a valóságnak. Amennyiben a fenti adatokban változás állna be (munkahely, lakcím és telefonszám változás, illetve új szakképesítés megszerzése), azt 15 napon belül jelzem az önkormányzati hivatal felé.

Egyúttal nyilatkozom, hogy a törvényben felsorolt kizáró okok (lásd 1. melléklet) nem állnak fent:

Kőszeg, 2014. ………….

…………………………
Aláírás

Mentes a polgári védelmi kötelezettség alól:

a) a 18 éven aluli és a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárt elért személy,
b) a terhes nő, terhességének megállapításától kezdve,
c) a gyermekét saját háztartásában nevelő anya, a gyermek 6 éves koráig,
d) a gyermekét saját háztartásában egyedül nevelő szülő, a gyermek 14 éves koráig,
e) a szülő, ha 3 vagy ennél több 14 éven aluli gyermekét gondozza,
f) aki a vele közös háztartásban élő, állandó ápolásra vagy
gondozásra szoruló egyenes ági rokonát vagy házastársát egyedül látja el,
g) aki munkaképességét legalább 67%-ban elvesztette vagy aki egészségi állapota folytán a kötelezettség teljesítésére alkalmatlan.

Beküldhető postán vagy személyesen:
Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.)
Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály
Schlögl Krisztián közbiztonsági referens (Tel.: 94/562-529)