KŐSZEGI KULTURÁLIS KINCSKERESŐ

A Tourinform Iroda kalandos városnézésre, kincsvadászatra invitálja az érdeklődőket szombatonként, június 15-augusztus 31. között. Mindehhez 2-4 óra szabadidőre és a vendégek érdeklődésére van szükség. A séta végén mindenki megtalálja ígért kincseinket, hiszen felfedezi szépséges templomainkat, hangulatos utcácskáinkat, épületeinket. A játék szombatonként 10 órakor kezdődik és 16.00 óráig kell befejezni a kincskeresést.


" Itthon láss csodát"



A Magyar Turizmus Zrt. a Kulturális Turizmus évének hirdette meg a 2009-es évet. A kampány szlogenje: "Itthon láss csodát!", célja hogy a magyarországi kulturális értékekre ráirányítsa a figyelmet, élénkítse a turizmust.

Kőszeg város joggal büszke a kultúra területén elért eredményeire, sokszínű hagyományaira, kulturális életére és örökségére, ami a kulturális turizmus éve alkalmával még inkább előtérbe kerül. Ennek jegyében az Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform iroda Kőszeg Város Önkormányzat mellett csatlakozik az országos kampányév rendezvényeihez helyi ajánlatokkal, egyedi kalandos lehetőségekkel. Kőszeg élő történelemkönyvként van jelen mindennapjainkban, ezért a turistákat is szeretnénk megismertetni "kincseivel".



A "KŐSZEGI KULTURÁLIS KINCSKERESŐ" kalandos városnézésre, kincsvadászatra invitálja az érdeklődőket szombatonként, június 15-augusztus 31. között. Mindehhez 2-4 óra szabadidőre és a vendégek érdeklődésére van szükség. A séta végén mindenki megtalálja ígért kincseinket, hiszen felfedezi szépséges templomainkat, hangulatos utcácskáinkat, épületeinket. A játék szombatonként 10 órakor kezdődik és 16.00 óráig kell befejeznie a kincskeresést. A kincskeresés indításaként fel kell keresni a helyi Tourinform irodát. Itt lehet hozzájutni a versenylaphoz, itt kell megoldani az első feladatot is. A Kulturális Kőszegi Kincskereső alatt 3 Kulti-pontot érint a séta, ahol helyes válasz ellenében a további feladatokat megkaphatjuk. A kincskeresés végeztével mindhárom versenylap leadásával a Tourinform irodában azonnal értékeljük a játékot, ahol emléklapot, kitűzőt kapnak az érdeklődők.

De ezzel még nem ért véget ajánlatunk. E kis játék csak ízelítő Kőszeg műemlékeiből, helytörténeti és kulturális különlegességeiből. Prospektusaink alapján fel lehet keresni a többi látnivalót is, amire a játék alatt nem volt idő; el lehet látogatni múzeumainkba, meg lehet nézni történelmi épületeinket, templomainkat, látogatóközpontunkat, lehet pihenni parkjainkban, arborétumunkban. A látnivalók sorából nem szabad kihagyni az Írottkő Natúrpark további 15 települését sem. Itt is érik majd meglepetések a turistákat, várják az érdekességek, egyedi látnivalók.

Ezek felfedezéséhez kívánunk jó szórakozást és jó kedvet!

Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform Iroda Kőszeg

9730 Kőszeg, Rajnis utca 7.

Tel./fax: 94/563-120

E-mail: ine@t-online.hu, koszeg@tourinform.hu

www.naturpark.hu