Kőszeget sem kímélte a vihar

Gőzerővel dolgoznak a tűzoltók, mivel Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyét tegnap este elérte a viharos időjárás, éjjel és ma a károk felszámolása zajlik. Kőszeg városát sem kímélte a vihar.

A közösségi oldalon lévő Kőszegi Időjárás Előrejelzés alapján már augusztus 10-én tudni lehetett, hogy nagy vihar közelít a térség felé. Az adataik szerint este hatalmas széllel, Sopronban 137 km/h-ás, a Kendig-csúcson 92 km/h-ás széllökéssel érkezett az a kiterjedt zivatarrendszer, amely komoly károkat okozott az Alpokalján. Nagyon sok fa kidőlt, a viharos szél háztetőket rongált meg, kéményeket döntött le, sok helyen áramkimaradások is voltak/vannak.
A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan dolgoznak, kidőlt fákhoz, megbontott háztetőkhöz, lógó palákhoz, leszakadt ágakhoz vonultak a hivatásosok és önkéntesek. Kőszegen a Felső körúton, egy Gyöngyös parton álló hársfa borult a Munkás utca kereszteződésében lévő villanyoszlopra. Az oszlop kidőlt, áramkimaradást okozva. A Jurisics téren a Szent Imre templom tetejét és Hősök tornyát is megrongálta a vihar, a járókelők elől a veszélyes részeket elzárták. Nem kímélte a többi épület tetejét, a vendéglőket sem, valamint a Várkörön is pusztított a vihar. A Fő tér lakásainak, épületeinek a tetejét, falát is megrongálta az erős szél. Folyamatosan érkeznek bejelentések a katasztrófavédelemhez.
A kőszegi előrejelzés szerint még nem lélegezhetünk fel: átmenetileg megerősödő szél és hirtelen lehulló nagyobb csapadék lehetséges. A zivatarok folyamatosan hol erősödnek, hol gyengülnek így érdemes nyomon követni őket. Hevesebb zivatar a délutáni, esti órákban lehetséges.