Hölgyek a ringben

BÜK: Remekül sikerült a Caramell Premium Resort országos női ökölvívó-bajnokság a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület rendezésében. A hét versenyző hét érmet és két különdíjat szerzett.

Hölgyek a ringben



BÜK Remekül sikerült Caramell Premium Resort országos női ökölvívó-bajnokság a Fitt-Box Ökölvívó egyesület rendezésében.A hét versenyző,hét érmet és két különdíjat szerzett.



A büki városi sportcsarnok adott otthont az idei női ökölvívó ob-nak. Az erőpróbát a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület rendezte a Magyar Ökölvívó szakszövetség megbízásából, támogatásával. A négy nap alatt 151 hölgy lépett ringbe. A négy korcsoportban (serdülő, junior, ifjúsági, felnőtt) 40 aranyérem talált gazdára, 22 egyesület sportolói állhattak a dobogó legmagasabb fokára.

A kőszegi lányok közül Lakotár Hanna és Lendvai Liliána(büki szakosztály) junior 52 kilóban indult. Liliána egy győzelemmel és egy vereséggel állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Míg Hanna meggyőző bunyóval rukkolt elő, mindhárom ellenfelét biztosan verve lett magyar bajnok. Junior 57 kg-ban Pesti Gabriella az első meccsét megnyerte, a másodikat elbukta, bronzérmes lett. Junior 60 kg-ban Hámori Luca esélyehez méltó teljesítménnyel rukkolt elő, mindhárom meccsét megnyerve gyűjtötte be az aranyérmet. Ugyanitt LuifDorina, a büki szakosztály bunyósa egy győzelemmel, egy vereséggel állhatott fel a dobogó harmadik fokáram - az elődöntőben éppen Hámori Lucától kapott ki. Ambrus Viktória(büki szakosztály) junior 66 kilóban lépett szorítóba, mindkét meccsét biztosan nyerte, így magyar bajnokként zárta az obt. A teljesítménye olyannyira elnyerte a bírák tetszését, hogy kiérdemelte a legjobb juniorkorú bunyósnak járó különdíjat. Felnőtt 64 kilóban dr.Nagy-Guzyván Fruzsina meccselt, első mérkőzésén kikapott, bronzéremmel térhetett haza.
- A szervezéssel, a körülményekkel a Magyar Ökölvívó Szakszövetség munkatársai, az edzőkollégák, a klubvezetők és a sportolók is elégedettek voltak,az egyik legjobb rendezésű versenynek minősítették - árulta el Varsányi Áron, a házigazda Fitt-Box Ökölvívó egyesület, egyben a nyugat-dunántúli ökölvívó régió vezetőedzője. - Igyekeztünk kitenni magunkért, sokat dolgoztunk, örülünk, hogy kedvezőek a visszajelzések. A kőszegi lányok teljesítményével természetesen elégedett vagyok - igaz, néhány esetben csak egy hajszál választott el minket a fényesebb éremtől. Jó úton haladnak,most egy kis pihenőt kapnak,és elkezdjük a felkészülést a jövő évre.