Hivatásuk, hogy a másik emberen segítsenek

Meghitt ünnepségen köszöntötték az egészségügyi és szociális szféra dolgozóit a Semmelweis-nap alkalmából a Kőszegi Szociális Központban.

Hivatásuk, hogy a másik emberen segítsenek

Meghitt ünnepségen köszöntötték az egészségügyi és szociális szféra dolgozóit a Semmelweis-nap alkalmából a Kőszegi Szociális Központban.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A kőszegi ünnepség elején a Központi Művészeti Óvoda növendékei kápráztatták el a közönséget zenés, táncos műsorukkal, majd Huber László polgármester köszöntötte a megjelenteket, fejet hajtva az elhivatottságuk és a munkaszeretetük előtt. Hangsúlyozta, Kőszegen kiemelkedő munkát végeznek a szféra dolgozói, megfelelő szakmai felkészültséggel végzik a feladataikat. Hálát és köszönetet mondott nekik azért, hogy a mindennapokban helyt állnak, hiszen sok családnak van szüksége a munkájukra.
Dr. Kapiller Sarolta, a Kőszegi Járási Hivatal vezetője azt hangsúlyozta, hogy olyan embereknek mondunk köszönetet ezen a napon, akik végigkísérik nemcsak a mi, hanem szeretteink életét is a születéstől fogva. Hivatásuknak választották azt, hogy a másik emberen segítenek, teljes lelkükkel, odaadásukkal és tudásukkal a többi embert szolgálják.
Tánczos Krisztofer énekével elvarázsolta a közönséget, a Halleluja című dal könnyeket csalt a szemekbe és vastapssal jutalmazták a fiatal énekesnek és kísérőinek, Kálai Juditnak (fuvola) és Kocsiné Pető Juditnak (gitár) a produkcióját.
Nehéz volt ezt követően megszólalni, a feladatot Raposa Helga intézményvezető vállalta magára, aki megköszönte az áldozatos és kitartó munkát, melyet nemcsak hétköznapokon, hanem hétvégente és ünnepnapokon is végeznek. Ezt követően elismeréseket adtak át.