Hámori Ádám magyar bajnok!

A 94. Papp László felnőtt férfi országos bajnokságot december 5-8-ig Budapesten a Halassy Olivér Sportközpontban, a Madárfészek Akadémián rendezték meg. 114 versenyző lépet a kötelek közé a bajnokság során. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület három fővel vett részt az év egyik legrangosabb eseményén,Jankó Krisztián 64 kg-ban,Nyári István 81 kg-ban,és Hámori Ádám 91 kg-ban indult.

A 94. Papp László felnőtt férfi országos bajnokságot december 5-8.-ig Budapesten a Halassy Olivér Sportközpontban, a Madárfészek Akadémián rendezték meg. 114 versenyző lépet a kötelek közé a bajnokság során.
A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület három fővel vett részt az év egyik legrangosabb eseményén, Jankó Krisztián 64 kg-ban,Nyári István 81 kg-ban,és Hámori Ádám 91 kg-ban indult.

Jankó Krisztián súlycsoportjában a 64 kg-ban 15-en indultak.A nyolc közé kerülésért a Haladásos Habda Milánnal kellett megmérkőznie,akit többször megszámoltatott,és a második menetben beszüntette a bíró a mérkőzést. A négy közé jutásért egy kecskeméti versenyző következett. A mérkőzés elejétől fogva nagy tempót diktált Krisztián,amit ellenfele nehezen viselt, egyszer rá is számoltak, így nagy különbséggel került be az elődöntőbe. A következő ellenfél a tavalyi magyar bajnok Vasasos versenyző volt. Krisztiánnak sikerült meglepni az ellenfelét,aki nehezen találta Krisztián bunyójának ellenszerét. A sok ütéssel tarkított mérkőzésen a második menet után döntetlenre álltak a versenyzők a bíráknál,és a harmadik menet is szoros küzdelmet hozott,ahol egy hajszállal a Vasasos versenyző bizonyult jobbnak,de fordított eredmény is lehetett volna.Így Krisztián ifjúsági kora ellenére egy nagyon szép eredménnyel,teljesítménnyel lett bronzérmes a felnőttek közt.
Nyári István súlyába 81 kg-ba 16 fő indult.A pár év után visszatérő Krisztián a nyolc közé jutásért egy debreceni többszörös korosztályos bajnokkal találkozott,ahol jól kezdte a mérkőzést,de sajnos belelépett egy nagyobb ütésbe,ami ha határozottabb elkerülhető lett volna, és a bíró beszüntette a mérkőzést.
.Hámori Ádám súlyába 91 kg-ba 15 fő indult.Ádám az első fordulóba előnyerő volt,míg a nyolc között a Központi Sportiskola versenyzője várt rá,akit edzői a harmadik menetre már nem engedtek ki.Az elődöntőben Ádám nagy lendülettel kezdett paksi ellenfele ellen,akit egy erős testütéssel küldött padlóra,ami olyan pontosan sikerült,hogy nem tudta folytatni.A döntőbe a debreceni Nagy Péter várt,akivel tavaly is a döntőt vívtak. Mindkét versenyző nagy elánnal vette bele magát a mérkőzésbe,ahol Ádám az első két menetbe erős pontos ütésekkel,technikás bunyójával nőt ellenfele fölé.A harmadik menetben Ádám egy kicsit pontatlanná vált,de ez nem veszélyeztette a győzelmét.Egy parázs mérkőzésen szerezte meg 5.felnőtt magyar bajnoki címét,és beírta magát a magyar ökölvívás könyvébe,mivel ő szerezte meg a 950. felnőtt bajnoki címet.
-Méltó lezárása volt egy sikerekben gazdag,fantasztikus évnek. Nagyon jól teljesítettek versenyzőink.Nyári Istvánt rutinszerzés céljából indítottuk,sajnos nem jól sikerült a szereplése,de minden dicséretet megérdemel a hozzáállása,jó úton jár.Jankó Krisztián másod éves ifiként,az eredményei miatt,jutalomként indítottuk,és élt is a lehetőséggel,hisz napról napra jobban bokszolt,és élete legjobb mérkőzésén nagy csatára késztette,szinte megverte a tavalyi bajnokot. Ádám a tavalyihoz képest jóval érettebb bunyóval szerezte meg az aranyat,a döntőben kimagasló teljesítményt nyújtott,méltó teljesítménnyel szerezte meg fiatal kora ellenére az 5. felnőtt és a 950. bajnoki címet. Nagyon büszke vagyok versenyzőinkre.


Varsányi Áron