Fitt-Boxos lányok sikerei

Március 25-26-án Kőszegen rendezték meg az első Queen of The Ring elnevezésű női nemzetközi versenyt. 6 ország 98 versenyzője szállt ringbe. Népes, erős mezőny gyűlt össze, ahol az 58 külföldi mellett 40 hazai versenyző lépett ringbe. Az első napon 41 párban mérkőztek meg a döntőbe jutásért,míg vasárnap a döntőkben 30 pár lépett a kötelek közé. A versenyt Erdei Zsolt profi világbajnok, és Huber László Kőszeg polgármestere nyitotta meg.

Luif Dorina a büki szakosztály versenyzője junior 60 kilogrammban egy egri lány ellen, élete első éles mérkőzésén aranyérmet szerzett, mely remélhetőleg megadja neki a kellő önbizalmat a sportolói pályához. Lakotár Hanna 52 kilogrammos súlycsoportban 2 mérkőzést
játszott egy lengyel és egy magyar ellenfél ellen. Nagyon jó teljesítménnyel, szintén aranyérmet szerzett.
Junior 57 kilogrammban Pesti Gabriella egy szombati remek győzelem és egy vasárnapi, magyar ellenfél elleni vereséggel ezüstérmet szerzett. Junior 60 kilogrammban Hámori Luca első mérkőzésén német, másodikon lengyel ellenfele ellen győzött, így első helyen végzett. Junior 66 kilogrammban a büki Ambrus Viktória első nap német ellenfelét verte, majd a vasárnapi döntőben lengyel ellenfele felett aratott győzelmet. Az első menetben nehezen barátkozott meg Viki a lengyel lány stílusával, látszott, hogy nehezen talál rajta fogást, de ez a következő menetekben megváltozott. A külföldi lányra kétszer is számoltak, majd a harmadik menetben technikai KO-val zárult a mérkőzés, így Viki aranyérmet szerzett, ami mellé még a szakma különdíját is elnyerte!
- Jól sikerült az első ízben megrendezett verseny, a hazai szakmai vezetés, és a külföldi csapatok is elégedettek voltak. Már többen is jelezték, hogy jövőre is jönnének, akár 3-4 napos versenyre is. Igaz a program maratoni volt, de ez a verseny a női ökölvívásról szólt. Lányaink két mérkőzést vívhattak erős, nemzetközi ellenfelekkel szemben. Elégedett lehetek a Fitt-Boxosok teljesítményével. Sok ügyes lány van a magyar mezőnyben, de látszik, hogy sok ilyen versenyre volna szükség a fejlődésük érdekében. Ezen a hétvégén sok tapasztalatot gyűjthettek a lányok, remek felkészülés volt ez a Diákolimpiára és a közelgő Európa Bajnokság előtt.