Fitt BOX

aktuális hírek

Szeptember 19-én egyesületünk versenyzői Pápán, a Patent Box elnevezésű ökölvívó versenyen léptek szorítóba. Összesen 12 hazai egyesület indította versenyzőit, női és férfi utánpótlás és felnőtt kategóriában.

aktuális híreket egyesületünkről.


Az országos bajnokságok kezdete előtt Pápán mérettük meg magunk. Szeptember 19-én egyesületünk versenyzői Pápán, a Patent Box elnevezésű ökölvívó versenyen léptek szorítóba. Összesen 12 hazai egyesület indította versenyzőit, női és férfi utánpótlás és felnőtt kategóriában. Csapatunkból elsőként Búza Rafael lépett szorítóba utánpótlás 40kg kategóriában. Rafi fiatal kora ellenére parázs mérkőzést csinált és végül 2-1-es megosztott pontozással megszerezte az első győzelmet. Egyből utána következett Lakotár Benedek ugyanebben a kategóriában, aki a KSI versenyzőjével csapott össze. Beni magabiztosan, minden menetet megnyerve hozta a meccset. Dudás Dávid junior +80kg-ban lépett ringbe élete első tétmérkőzésén, ahol csak rutintalansága miatt kapott ki, de jó úton halad a sikerek felé. Junior 57kg-os versenyzőnk Szoták Titusz következett, aki minden téren felülmúlta székesfehérvári ellenfelét. Tito technikailag szép megoldásokkal lepte meg ellenfelét, egyhangú pontozással megérdemelt győzelmet aratott. A csapat egyik legrutinosabb versenyzője Jankó Krisztián tatabányai ellenféllel nézett farkasszemet. Krisztián uralta a mérkőzést, agresszív bunyójával minden menetet megnyert. A győzelem mellé még a verseny legharcosabb ökölvívója különdíjat is neki ítélte a zsűri. Egyesületünk 69kg-os ifjúsági versenyzője, Pap Tamás most egy súlycsoporttal feljebb a 75kg-os kategóriában lépett a kötelek közé. Tomi már az első menetben megrendítette ellenfelét és a harmadikban is közel járt ahhoz, hogy számoljanak ellenfelére. Egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést. Csapatunk jó teljesítményt nyújtott, hat mérkőzésből ötöt megnyertünk.


A hónap utolsó hete sűrűre sikeredett, szeptember 24-27 között Egerben rendezték meg a serdülő országos bajnokságot,ahol Radics Béla (56 kg) versenyző, Gombai János edző, és Finesz Ernő bíróként vett részt, míg Hámori Ádám(81 kg) és Varsányi Áron edzőként a válogatottal vett részt egy nemzetközi versenyen a németországi Münsterben.
Múlt hét pénteken hajnalban indult a magyar ökölvívó válogatott Németországba, Münster városába. A versenyen 75, 81 és 91kg-ban indult magyar versenyző és mindhárom bunyós kezét a magasba emelték az eredményhirdetéskor.
A közel 16 órás utazás után a magyar csapat elfoglalta a szállást, majd reggel következett az orvosi vizsgálat és mérlegelés. A három versenyzőt két edző és egy csapatvezető kísérte el a versenyre, ahol a magyar válogatotton kívül még német, horvát és szerb versenyzők küzdöttek meg egymással.
A reggeli mérlegelés után a csapat városnéző túrára ment, majd pihenés következett és este 8 órakor kezdődtek a mérkőzések.

Elsőként Hámori Ádám lépett ringbe a szerb bajnok ellen félnehézsúlyban (81kg).
- Kemény meccsre számítottam és végül az is lett, már a mérlegelésnél találkoztam az ellenfelemmel, aki egy fejjel alacsonyabb volt nálam, de annyival vastagabb is, ezért gondoltam, hogy erőszakos, támadó bunyóval fog probálkozni. Sikerült is neki meglepni az első menetben pár kemény ütéssel. Az első menetben még nem találtam magamra, de az egy perces szünet után frissen kezdtem a második menetet és átvettem az irányítást. Éreztem, hogy kezd elfáradni, ezért még jobban fokoztam az iramot a harmadik menetben. Tudtam a második menet után, hogy 1-1 az állás, ezért még rátettem egy lapáttal. Egy bal-jobb kombinációval sikerült leütnöm és szédülten esett a kötelekre. A számolás után 15 másodperccel ismét megszámolta a vezetőbíró egy tiszta találat után, ekkor már tudtam, hogy meg van a meccs. Idő elött sajnos nem sikerült befejezni, de örülök, hogy sikerült megszámoltatni kétszer is az ellenfelemet. mondta Ádám.

Hámori után a KSI 75kg-os versenyzője Csutak Dániel lépett ringbe, aki 3. menetes KO-val nyert, majd az MTK-s Sávoly Gergő következett nehézsúlyban. Mindeketten német ellen boxoltak, és magabiztosan nyertek.



Szeptemberben Egerben rendezték meg a serdülő országos bajnokságot,ahol 52 egyesület 146 versenyzője indult.A Fitt-Box ökölvívó Egyesület színeibe Radics Béla indult.
Béla a negyeddöntőbe remek bunyót bemutatva,egyhangúan verte tatabányai ellenfelét.Az elődöntőben nagy lendülettel kezdett és fél percen belül feladásra késztette érdi ellenfelét.A döntőben egy technikás gyöngyösi ellenfél várt Bélára.A kőszegi bunyós nagy lendülettel kezdte a mérkőzést és már az első menetbe megrendítette ellenfelét egy bal horoggal,akire számolt is a bíró.Béla végig nyomás alatt tartotta ellenfelét,egyhangú pontozással sikerült nyernie,és begyűjtenie a bajnoki címet.
-Nagy reményekkel vágtunk neki a serdülő bajnokságnak,mert Béla nagy fejlődésen ment át ebben az évben,sorra nyerte meg a versenyeit itthon és külföldön egyaránt. Bíztunk bent,hogy megtudja nyerni a bajnokságot,de arra is figyeltünk,hogy a teljesítmény mögött minőségi teljesítmény is legyen.Nagy örömöt szerzett nekünk a bajnoki címmel,és ezzel az idén lejátszott 19 mérkőzéséből 19 megnyert,ami nagyon jó teljesítmény,de az év legnagyobb feladata még hátra van.Az oroszországi Anapában rendezik meg október 31-től az Európa- Bajnokságot.A pihenő még várat magára,egy két lazább edzés után már folytatjuk a kemény felkészülést,szeretnénk az Európa-Bajnokságról éremmel hazatérni.

Varsányi Áron