Fadd-Dombori Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokság

2015. augusztus 2-3.

Nagyon szép időben zajlottak a hétvégi versenyek Fadd-Domboriban, ahová a legtöbben családosan már a hét közepén leutaztak. A gyerekek a versenyre feltöltődve, pihenten az egyéni versenypályát jól ismerve állhattak (úszhattak be) a rajthoz.

Fadd-Dombori Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokság
2015. augusztus 2-3.

Nagyon szép időben zajlottak a hétvégi versenyek Fadd-Domboriban, ahová a legtöbben családosan már a hét közepén leutaztunk. A gyerekek a versenyre feltöltődve, pihenten az egyéni versenypályát jól ismerve állhattak (úszhattak be) a rajthoz.
Szombaton az egyéni versenyszámok zajlottak, a futamok a fiatalabbak futamaival kezdődtek.
Elsőnek az Újonc A korosztályban Hóbor Lehel révén voltunk érdekeltek, aki magabiztos jó úszás után egyenletes teljesítményt nyújtva a negyedik helyen ért célba.
Utána Az Újonc B korosztályban már három fiúért szoríthattunk. Mindegyikőjük jól teljesített, így a csapat összesített eredményét is kíváncsian vártuk. Hóbor Zalán a 9. helyen végzett, csapat eredményük pedig az 5. helyre volt elegendő Marton Zsolttal és Neudl Gáborral együtt.
A Gyermek korosztályban a fiúk és a lányok is csapat eredményeket is várhattak, hiszen hárman-hárman indultak Kőszegi színekben. A fiúknál Schwahofer Balázs a futásban az első bolyban tudott leszállni a kerékpárról és végig motiváltan, összeszedetten futva, a végén is mindent ki tudott hozni a versenyből, így egyéni éremnek örülhettünk, hiszen a harmadik helyen ért célba egy nagyon erős mezőnyben, szoros versenyben. Nyul Marcellt a kerékpározás során kiszorították, közben leesett a lánca, így nem tudott Balázsékkal együtt bejönni biciklivel (az úszása nagyon jól sikerült), ez az elmaradt lehetőség pedig a futására is rányomta a bélyegét. Pillisz Ákos és Thaler Levente is szép versenyzéssel, egyenletes teljesítményt nyújtva értek célba, a fiú csapat végül nyolcadik lett (ahogy végül a vasárnapi váltóban is).
A lányok versenyében Spanraft Liza jött ki a mieink közül elsőként az úszás után, de sajnos éppen lemaradt a kerékpáron összeálló élbolyról, így Gurisatti Jázminnal együtt a kilenc fős élboly után mentek ki futni. Végül Liza 17., Jázmin 19. míg Hóbor Eszter 30. helyen ért célba, a csapat pedig itt is 5. lett (ahogy a vasárnapi váltó versenyben is).
A Serdülők indulását egy előző napi bukás nehezítette. Egy (az utolsó) váltás gyakorlás végén Molnár Gábor és Varga Kitti kerékpárja összeakadt és mindketten nagyot estek. Kitti a lábát fájlalta, Gábornak pedig többek között az állán lett egy csúnya seb, amit össze kellett húzni. Ennek ellenére vállalták az indulást, de sajnos a teljesítményükön látszott az előző napi baleset. (Gábor ráadásul egy kölcsön kerékpárral kellett, hogy induljon.) A fiúknál Molnár Gábor És Nyul Patrik a futásig (fej-fej mellett haladtak), ezután Gábor sokat jött előre a mezőnyben. A lányoknál pedig a csapat Pillisz Réka (17.), Pósfalvi Dalma (26.) és Marton Emese (35.) összeállításban a második helyre állhatott az eredmény hirdetésen, csapat ezüsttel gazdagítva a gyűjteményt.

A vasárnapi váltó Országos Bajnokságon nemenként három főből álltak a csapatok (itt felnevezni lehetett versenyzőket, hiszen a táv mindhárom (Újonc, Gyermek, Serdülő) korosztálynak megegyezett.
A váltóverseny miatt a depóban a forgalmat – hogy a kerékpározás során ne keresztezzék a pályát – megfordították, és mivel az előző napi kijelöléseket nem mindenhol tudták megcserélni főleg a kisebbek futamaiban nem kevés gondot okozott a gyerekeknek, a szurkolóknak pedig „fejfájást”. Mivel a rajtszámok nem voltak jelölve a sorok végén sokan futottak rossz helyre az úszás és kerékpározás végén egyaránt.
A legjobb eredményt az Újonc fiú csapatunk (Hóbor Zalán, Marton Zsolt és Neudl Gábor) érte el 4. helyezésével, míg a Gyermek lányok (Spanraft Liza, Gurisatti Jázmin és Hóbor Eszter) 5. helye három jó teljesítményű versenyzésből adódott, végig kiélezett küzdelemben.
A csapat mindegyik résztvevőjének, szüleiknek gratulálok a szép eredményekhez, a heti szép élményekhez, köszönöm az egész éves segítséget, ösztönzést!

Mivel az OB az utánpótlás ranglista záró futama volt, és a gyerekek jól szerepeltek, így klubunkat többen is jogosultak képviselni a hétvégi tiszaújvárosi utánpótlás gálán, mely a Világkupával megegyező pályán, kellékeivel zajlik vasárnap (augusztus 9.-én). Végül 5 versenyzőnkkel utazunk.

Eredmények, képek:www.koszegitriatlon.hu; http://triatlon.hu/eredmenyek; www.sportolna.com/eredmények