Emlékérme Kőszegről

Tízezer forintos emlékérmet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank, amelyen Jurisics Miklós és a kőszegi Jurisics-vár képe lesz. A Magyar Nemzeti Bank 2004-ben megkezdett „Magyar várak” sorozat a visegrádi, diósgyőri, munkácsi, gyulai és siklósi vár után a kőszegi Jurisics-vár emlékérmével bővül. Az emlékérmék bemutatására a Kőszegi Ostromnapok alkalmából 2015. augusztus 7-én (pénteken) délelőtt 11.00 órakor kerül sor a Jurisics-vár (Kőszeg, Rajnis u. 9.) Lovagtermében.

Tízezer forintos emlékérmet bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank, amelyen Jurisics Miklós és a kőszegi Jurisics-vár képe lesz.

A bemutatót a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Pénzverő Zrt. vezető tisztségviselői tartják, az emlékérmek már a helyszínen, később pedig a Jurisics-várban megvásárolhatóak lesznek.

A Magyar Nemzeti Bank 2004-ben megkezdett „Magyar várak” sorozat a visegrádi, diósgyőri, munkácsi, gyulai és siklósi vár után a kőszegi Jurisics-vár emlékérmével bővül. Az érme 925 ezrelék finomságú ezüstből készül, súlya 31,46 gramm, átmérője 38,61mm.
2014-től minden nemesfémből készült emlékérmét olcsóbb alapanyagú, színesfém változatban is kibocsát az MNB, ezzel kedvezve azoknak az érdeklődőknek, akik egy-egy téma művészi megvalósítását mérsékeltebb áron szeretnék megvásárolni. A színesfémváltozat réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 30,8 gramm, átmérőben és éremképben nem tér el az ezüst verettől.