Duatlon Országos Bajnokság - KASZÓ

Kőszegi Triatlon Klub

A Kőszegi Triatlon Klub eredményesen szerepelt a 2016.04.30. – 05.01. Gyermek és Serdülő OB) között megrendezett versenyen. A serdülő mix váltócsapatunk ezüstérmet, a serdülő lány és az újonc 2-es fiú csapatunk bronzérmet, míg Palatkás Anna 6. helyezést szerzett a kaszói duatlon OB-n.

Duatlon Országos Bajnokság - KASZÓ
2016.04.30. – 05.01.
(Gyermek és Serdülő OB)

A serdülő mix váltócsapatunk ezüstérmet, a serdülő lány és az újonc 2-es fiú csapatunk bronzérmet, míg Palatkás Anna 6. helyezést szerzett a kaszói duatlon OB-n.

Szombaton egy kora reggeli utazást követően vettünk részt a gyermek és serdülő Országos Bajnokságon, Kaszón. A hétközi fagyok után kifejezetten jó verseny idő lett és még a szúnyogoktól sem kellett tartanunk.
A futamok a gyermek és serdülő futamokkal kezdődtek.
A gyermek korosztályban fiúknál csapatban is érdekeltek voltunk, hiszen 4 versenyzőnk volt az indulók között. A gyerekek olyan szépen szerepeltek, hogy egy egyéni hatodik helyet szerzett Palatkás Anna, míg a fiúk Nyul Marcellt fél perccel követve szinte egyszerre „estek be” a célba, a csapat a 4. helyen végzett (Nyul Marcell, Szőke Dávid, Hóbor Zalán összeállításban).
A serdülőknél a lányoknál és fiúknál is érdekeltek voltunk, csapatban is egyaránt. A lányok egyéniben a 18., 19. és 21. helyezést szerezték meg, sorrendben Spanraft Liza, Hóbor Eszter és Gurisatti Jázmin érkeztek a célba, ez az eredmény a dobogó 3. fokára volt elegendő. A fiúknál Schwahofer Balázs 12. helyének örülhettünk, míg Molnár Gáborral és Nyul Patrikkal kiegészülve csapat 5. helyezést értek el.
Ez után a lányok futama következett itt az ifik és az idősebb korosztályok versenyzői egyszerre rajtoltak az 5km futás – 20km kerékpár – 2,5km futás távon. Pillisz Réka korosztályában a 17. helyen ért célba első sprint duatlon távján, szép egyenletes versenyzéssel.
A délutáni futamok a legkisebbek versenyeivel folytatódtak. Itt az újonc 2 korosztályban a legnépesebb futamon szoríthattunk a fiúkért, először azért, hogy a rajt utáni esésekből mielőbb kerüljenek ki, majd jó helyen és épségben tudjanak leszállni a kerékpárokról (a futás rajthely és a kerékpáros pálya is igen szűk volt (jövőre már valószínűen új helyszínen kerül megrendezésre a verseny). Lak Barnabás 10. helyen, Neudl Gábor 13. helyen (itt 2 másodpercen belül 5-6 fiú esett be a célba), míg Hóbor Lehel 25. helyen ért célba – így csapatban 3. helyet szereztek a 16 csapat közül. A többiek is szép versenyzéssel futottak célba.
A verseny után már a másnapi mix duatlon váltóra hangolódhattunk a két induló serdülő csapattal. Mindkét csapatba egy-egy gyermek korosztályú versenyzőt neveztünk fel. Ebben a váltóban 2-2 lány és fiú felváltva versenyzik. Az első versenyzőink Spanraft Liza és Gurisatti Jázmin volt, ők az első futás után egyszerre szálltak kerékpárra, majd sajnos összeért a két kerékpár és Jázmin elesett, így amíg a leesett láncát is visszarakta jelentős hátrányba került. Liza viszont jó bringázással felért a vezető hármasra és együtt ment ki velük futni, ezután Molnár Gábor következett nálunk, aki a tiszaújvárosi fiúval lehagyta a többieket. Innentől ez a két váltó egymás kerülgetve egyre nagyobb előnyre tett szert a többiekhez képest. Végül minimális 3 másodperces különbséggel 52’11”-es idővel ezüstérmes lett a Spanraft Liza – Molnár Gábor – Palatkás Anna – Schwahofer Balázs összeállítású váltónk, míg a Gurisatti Jázmin – Nyul Patrik – Hóbor Eszter – Nyul Marcell összetételű csapat a 7. helyet szerezte meg.
Gratulálok mindenkinek! Nagyon szépen versenyzett az egész csapat mindkét napon. Az úszásnak is egyre nagyobb szerep jut, hiszen következnek az aquatlon és triatlon versenyek a következő hetektől.

Kőszeg, 2016. május 5.