Diákolimpia

Április 12-15-ig Debrecenben rendezték meg az idei évi Diákolimpiát 335 fő részvételével. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 8 versenyzővel vett részt a versenyen. 4 első, két második, egy harmadik, és egy ötödik hellyel zárták a versenyt.

A lányok közül Lakotár Hanna(Nagy Lajos gimnázium) junior 52 kg-ba három mérkőzést bokszolva az első helyen végzett.Az első két mérkőzésén kemény csatában győzedelmeskedett,míg a döntőben sérülten lépett a kötelek közé,de így is az első menetbe döntő fölényre tett szert.
Pesti Gabriellának(Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium és Szakközép) junior 57 kg-ba az 5.hely jutott,sajnos a bírák az ellenfelét látták jobbnak, mindenki még a szövetségi edzők megrökönyödésére.Gabika az első pillanatokban még egy kicsit meg volt illetődve,de utána nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő.
Hámori Luca(Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium és Szakközép) junior 60 kg-ba három mérkőzést vívott és az első helyen végzett.Luca jól mozgott a ringbe,letarolta ellenfeleit,a három mérkőzésen nem töltött annyi időt a ringbe összesen mint egy teljes mérkőzés ideje.
Ambrus Viktória(Szombathelyi Műszaki Savaria Szakgimnázium)a büki szakosztály versenyzője, junior 66 kg-ba két mérkőzéssel lett bajnok.Az első nap nagy csatába diadalmaskodott,míg a döntőbe az első menet végén feladásra késztette ellenfelét.

A fiúknál a rutinszerzés volt a cél,mivel fiatal,pár mérkőzéses versenyzőket indítottunk.
Serdülő 44,5 kg-ba Buza Rómeó(Bersek József ált.isk.) a 3.helyen végzett.Rómeó nagy csatában verekedte be magát az elődöntőbe,ahol az első menetbe nagy fölényt szerzett,de ellenfele megtudta fordítani a mérkőzést,így a 3.helyen végzett.
Serdülő 44,5 kg-ba Buza Rafael(Bersek József ált.isk.) 3 mérkőzést vívott meg győztesen és lett Diákolimpiai Bajnok.Az első két mérkőzést simán nyerte,a döntő nagy csatát hozott,de Rafael minde, n az első menetben nyert döntő fölénnyel,míg a döntőben alulmaradt erősebb riválisától
Farkas Richárd(Dr,Csepregi Horváth János Kiki) a büki szakosztály versenyzője junior 75 kg-ba 3 mérkőzést vívott és ezüstérmet szerzett.Ricsi az első mérkőzésen folyamatosan őrölte fel rutinosabb ellenfelét,akire egyszer számolni is kellett,és nyert egyhangúlag.Az elődöntőben a tavalyi bajnok várt rá.Az első menet még nem az övé volt,de a másodiktól Ricsi irányított,és a 3.menetben kétszer is számoltak ellenfelére,és nyert döntő fölénnyel.A döntőben a másik válogatott,EB induló srác várt rá,és egy nagyon szoros mérkőzésen kapott ki tőle,és végzett a 2.helyen.
-Elégedett vagyok a teljesítménnyel,versenyzőink hozták az elvártakat.A rutinszerzés volt az elsődleges,szerencsére ez szép eredményekkel is párosult,ami még szebb lehetett volna,ha Pesti Gabriella mérkőzését nem csalják el.Kiemelném Farkas Richárd ,aki kiemelkedően teljesített,és kezdőként feladta a leckét rutinosabb ellenfeleinek,ha alázattal dolgozik tovább,még szép jövő előtt állhat.
Varsányi Áron