BE-JÓ az Európa Bajnokságon

Június végén a Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett VIII. Ének és Látványtánc Európa Bajnokságon mérette meg magát a két fiatalabb versenytáncos csapatunk. Több román és szlovák ellenféllel kellett a dobogós helyekért, arany minősítésért megküzdeni. Csodaszép eredmények születtek, mind a 4-5. osztályos, mind a 7-10. osztályos korcsoportnál a hajnali 4 órakor induló buszos utazás és a 35 fokos hőségriadó ellenére is!

BE-JÓ az Európa Bajnokságon
A május végi XXXII. Zuglói Országos Amatőr Táncfesztivál után, ahol a BE-JÓ lányok az 5 teljesen új koreográfiára 4 arany minősítést, egy II. helyet, illetve két különdíjas kupát gyűjtöttek be, június végén a Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett VIII. Ének és Látványtánc Európa Bajnokságon mérette meg magát a két fiatalabb versenytáncos csapatunk. Több román és szlovák ellenféllel kellett a dobogós helyekért, arany minősítésért megküzdeni. Csodaszép eredmények születtek, mind a 4-5.o-s, mind a 7-10.o-s korcsoportnál a hajnali 4 órakor induló buszos utazás és a 35 fokos hőségriadó ellenére is!
A legfiatalabb versenytáncos csoportunk ebben a tanévben versenyzett először. Az országos táncversenyek sorozatos sikerei után a BE-JÓ lányok az EB-n is bizonyítottak, hiszen ők léptek a zsűri elé legelső táncként a vidám „Pom-pomádé”-val az 5 napos nemzetközi táncversenyen. A fergeteges előadásmód és koreográfia a zsűri pontozása alapján II. helyet ért el. Az „Isztambul” Kumánovich Katánk énekével ARANY minősítést kapott. Kumánovich Katának három ellenfele is volt szóló énekben, ennek ellenére az I. helyen végzett igen magas pontszámmal, sőt még KÜLÖNDÍJAT is kapott előadásmódjára!
A 7-10.o-s korcsoportunk is igen kiemelkedően teljesített már az esti órákban versenyezve, hiszen a „Saltarello” c történelmi társastánc ARANY minősítést kapott magas pontszámmal, és az „Emergency”c. majorette show táncukkal a hat versenyzőből álló kategóriában a 3. helyet szerezték meg, alig 0,5 ponttal lemaradva a második helyezett csapattól.
Méltó és igen boldog befejezése volt ez egy fellépésekben, versenyekben gazdag tanévnek!
Nagyon köszönöm a kísérő Szülők felbecsülhetetlen segítségét, nélkülük mindez nem sikerült volna!
Élményekben gazdag nyári szünetet kívánunk Mindenkinek!

Horváth Márta
művészeti vezető