A VÁROS BORA

FELHÍVÁS

Kőszeg Város Önkormányzata és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház „A VÁROS BORA” címmel pályázatot hirdet kőszegi bortermelők részére.

FELHÍVÁS
A VÁROS BORA

Kőszeg Város Önkormányzata és a
Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
„A VÁROS BORA”
címmel pályázatot hirdet kőszegi bortermelők részére.

A pályázat célja:
- a szőlőtermesztési és borászati hagyományok ápolása
- a kőszegi bor hírnevének öregbítése
- a város nevéhez kapcsolható termék népszerűsítése
- az ünnepi alkalmak és nemzetközi kapcsolatok reprezentatív ajándékozásának megkönnyítése
- a győztes gazda borértékesítésének és bormarketingjének segítése
A pályázat feltételei:
- nevezhet mindazon kőszegi borosgazda, illetve pincészet, aki a benevezett kőszegi termőhelyről származó borból legalább 500 liter értékesíthető mennyiséggel rendelkezik és e bormennyiségből a kóstoláskor tapasztalttal megegyező minőséget tud biztosítani a Kőszegi Szüret 2015. évi rendezvényéig
- 2014. szeptember 15-én 12 óráig fent nevezett minőségű és mennyiségű borból benevez a versenyre, melyet a mintavevő bizottság előtt a később lezárásra kerülő hordóból vételez és tölt meg 3 palackot parafa dugóval lezárva, illetve az adott mennyiségű lepalackozott borból 3 palack kiválasztását és lezárását e napon lehetővé teszi.
- A mintavétel várható időpontja: 2014. szeptember 19.
- Egy gazda több borral is nevezhet
- 2014. szeptember 15-ig, benevezett boronként 2.000.-Ft-ot
a Művelődési Központban befizet nevezési díjként

A győztes kiválasztása:
- a nevezett borokból 2014. szeptember 25-én 18.00 órától Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete választja meg, a borversenyek lebonyolításának megfelelő módszerrel


Díjazás:
- a győztes bor egy évig viselheti A VÁROS BORA címet
- a győztes gazda a Kőszegi Szüret kézműves vásárán 2014. szeptember 27-én és 28-án a várostól ingyen kapott standon mérheti borát
- a győztes borból Kőszeg Város Önkormányzata 300 palacknyi mennyiséget vásárol termelői áron, és gondoskodik a megfelelő címke és csomagolás elkészítéséről, melyen a gazda neve is feltüntetésre kerül.