A Kőszegi Európa-Ház Egyesület hírei

A Kőszegi Európa-Ház Egyesület tisztelettel meghívja az érdeklődőket február 29-én 14 órától tartandó közgyűlésükre és további programjaikra.

EURÓPA-HÁZ KŐSZEG – EURÓPA-HÁZ BURGENLAND

TALÁLKOZÓ 2008. február 29-én

(Kőszeg, Chernel u. 14)


PROGRAM:

14.00 KŐSZEGI EURÓPA-HÁZ EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSE (I. rész)

15.45 KÁVÉSZÜNET

16.00 EURÓPA-HÁZ BURGENLAND TAGJAINAK KÖSZÖNTÉSE

16.15 AZ EURÓPA-HÁZAK KÜLÖN KÖZGYŰLÉSEI (II. rész)

17.15 KÁVÉSZÜNET

17.30 AZ EURÓPA-HÁZAK EGYESÍTETT ÜLÉSE (III. rész) ―
SZOROSABB KOOPERÁCIÓ LEHETŐSÉGEINEK MEGVITATÁSA
"EURÓPA-HÁZ NYUGAT-PANNÓNIA": TARTALMI ÉS SZERVEZETI KÉRDÉSEK
ÜNNEPÉLYES NYILATKOZAT ALÁĺRÁSA

18.15 "A GLOBÁLIS TANULÁS HATÁRAI" KÖTETLEN BESZÉLGETÉS (IV. rész)
ANGOL/NÉMET/MAGYAR NYELVEN

19. 00 FOGADÁS




Tisztelt jelen és jövendő Tagtársak!


A Kőszegi Európa-Ház Egyesület elnöksége nevében tisztelettel meghívom 2008. február 29-én tartandó közgyűlésünkre.
Európa-Házunk az utolsó közgyűlés óta számos rendezvénynek adott helyet, új kezdeményezések színtere lett. Ezen kezdeményezések újszerű folytatása, új keretben való továbbgondolása lesz az előírt, rendes teendők mellett a közgyűlés fő témája.
Örömmel értesítem Önöket, hogy a Burgenlandi Európa-Ház Egyesület hetekkel ezelőtt megkereste egyesületünket azzal az ajánlattal, hogy alakítsunk ki mind tartalmi, mind szervezeti szempontból egy igen szoros együttműködést. Ez ügyben már zajlanak egyeztetések a két egyesület között, de a kooperáció lényegét érintő kérdéseket az Önök és a burgenlandi barátaink jelenlétében kívánjuk megvitatni és azokról határozni.
Meggyőződésünk, hogy együttműködésünk mintaszerű lesz a Nyugat-Pannon régióban és a kibontakozás új távlatait nyitja meg.

Kérem Önöket, hogy tekintsék meg a mellékelt programot és aktív jelenlétükkel tiszteljék meg közgyűlésünket!


Baráti üdvözlettel:

ifj.dr.Bariska István
elnök
Kőszegi Európa-Ház Egyesület




Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tisztelt Sajtó!


Örömmel értesítem Önöket, hogy a Burgenlandi Európa-Ház Egyesület hetekkel ezelőtt megkereste a Kőszegi Európa-Ház Egyesületet azzal az ajánlattal, hogy alakítsunk ki mind tartalmi, mind szervezeti szempontból egy igen szoros együttműködést. Ez ügyben már zajlanak egyeztetések a két egyesület között, de a kooperáció lényegét érintő kérdéseket 2008. febr. 29-én burgenlandi barátaink jelenlétében Kőszegen kívánjuk megvitatni és azokról határozni.
A Burgenlandi Európa-Ház tagsága egyöntetűen elfogadta azt a javaslatot, hogy Európa-Ház Nyugat-Pannónia néven a két egyesület egy közös, határon átívelő szervezetet hozzon létre, melynek az lesz a feladata, hogy a Nyugat-Pannon régióban a kibontakozás új távlatait nyissa meg a kultúra, a művészetek és a tudomány területén.
Osztrák ill. magyar részről közel 30-30 résztvevővel számolunk, köztük számos ismert személyiség is jelen lesz a civil és a politikai életből. Az esti fogadáson beszédet mond Hans Beck, korábbi EU nagykövet, a Kőszegi Európa-Ház Egyesület tiszteletbeli elnöke, Huber László, Kőszeg város polgármestere valamint Dr. Miszlivetz Ferenc az Institute for Social and European Studies intézetigazgatója.

Kérem Önöket, hogy tekintsék meg a mellékelt programot, és jelenlétükkel tiszteljék meg rendezvényünket!

Baráti üdvözlettel:

Hans Göttel ifj.dr.Bariska István sk.
Ügyvezető Elnök
Burgenlandi Európa-Ház Egyesület Kőszegi Európa-Ház Egyesület