A kőszegi Dance Jam tánccsoport országos sikerei

avagy Tényleg virultak a pipacsok…….

A kőszegi Dance Jam tánccsoport a helyi versenyek sikerei után az országos megmérettetéseken is remekelt. A modern és kortárs tánc berkekben legrangosabb ítélt fesztivált a Táncpedagógusok Országos Szövetsége rendezi. Ezen bármilyen díjat nyerni is nehéz, nem hogy első díjat.

A magas színvonalú versengésen az ország legjobb amatőr táncegyüttesei, alapfokú művészeti iskolái mérik össze tudásukat szigorú, szakértő zsűri előtt. A kőszegi táncosoknak és vezetőjüknek régi vágya, hogy ezen a versenyen diadalmaskodjanak. A szombaton megrendezett junior fesztiválon valóra vált álmuk, három díjat is nyertek. A Pipacsok virulnak bársony szirmaikkal koreográfia 3. díjat, a Szelek szárnyán duó 2. díjat, a Szürke képzetek 1. díjat kapott. Határtalan volt az örömük, amit csak fokozott a közönség soraiban ülő balettmester gratulációja, elismerő szava a lányok technika tudásáról.
Sokáig nem ünnepelhettek, mert vasárnap a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének országos bajnokságán kellett bizonyítaniuk. A késő estébe nyúló versenyen a lányok nemcsak tánctudásukról tettek tanúbizonyságot, kitartásból, alázatból is jelesre vizsgáztak. A szóló kategóriában 22 induló volt. Már az elődöntőben látszott, hogy innen a döntőbe kerülni nagyon nehéz lesz, hiszen az ellenfelek rendkívül képzettek. Nagyon kiegyenlített küzdelem volt várható, ahol a pillanatnyi forma, lelkiállapot dönthet. Hanák Rebeka beküzdötte magát a döntőbe, és a Virágos rét közepén című koreográfiával a rendkívül értékes 4. helyet szerezte meg. Mindkét csoportos koreográfia 1. helyen végzett, így automatikusan kvalifikálta magát a június elején megrendezésre kerülő EurOpen Modern Dance Championship-ra.
Nehéz, de sikerekkel teli napokat tudhatnak maguk mögött a kőszegi táncosok. Eredményeikkel tovább öregbítették városuk hírnevét. Pihenésre azonban nincs idő, már ismét gőzerővel készülnek a nemzetközi versenyekre. De addig is találkozhatnak velük a kőszegi és megyei rendezvényeken.