A kétnyelvűség és a kétnyelvű lét kérdései

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának fenti című előadását Navracsics Judit (nyelvész, egyetemi tanár Pannon Egyetem) tartja 2018. május 28-án 18.00 órakor a Zwingerben.

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) ezúton meghívja Önöket, a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának

A kétnyelvűség és a kétnyelvű lét kérdései c. előadására!


Előadó: Navracsics Judit (nyelvész, egyetemi tanár Pannon Egyetem)



„Az anyanyelv nem csupán a gondolataink formába öntésére szolgáló eszköz, hanem azt is alapvetően meghatározza, hogy milyenné válik a gondolkodásunk.” (Edward Sapir és Benjamin Lee Whorf hipotézise)



„A nemzetközi migrációnak köszönhetően az Európai Unió nemzetállamainak identitásában változás állt be. Jelentős módosulásokat látunk az országok lakosságának etnikai összetételében, főként a nagyvárosokéban, és egyre több vegyes nyelvű helyzet alakul ki, amelyben az emberek kétnyelvűvé válnak. A két vagy több nyelv használata két vagy több kultúra integrációját is magával vonzza, és ez megváltoztatja az eredeti nemzetállami identitást.” (Navracsics Judit)



Időpont: 2018. május 28. 18.00 óra



Helyszín: Zwinger Kőszeg H-9730 Chernel u. 16.



Az eseményt online közvetítjük a www.iask.hu weboldalon és az FTI-iASK Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/iask.hungary).