7.Kőszeg Duatlon – TriKids Cup

2017. augusztus 26-án második alkalommal a Kőszegi-hegységben rendezte a Kőszegi Triatlon Klub a 7. duatlon versenyét, ami most is a TriKids Cup sorozat egyik állomása volt.

7.Kőszeg Duatlon – TriKids Cup
2017. augusztus 26.

Második alkalommal a Kőszegi-hegységben rendezhettük meg a 7. duatlon versenyünket, ami most is a TriKids Cup sorozat egyik állomása volt. A három hetes szünet és az erős, technikás pálya átrendezte az erőviszonyokat több helyen is. Az augusztusi rendezés inkább a hazai versenyzők távollétét jelentette, sajnos több versenyzőnk is hiányzott a rendezvényünkről. Az osztrák versenyzők viszont egyre nagyobb létszámmal és egyre messzebbről is ellátogatnak hozzánk.
A versenyközpont idén is a sífelvonó felső végénél lévő síháznál, útkereszteződésnél volt. A futás a hétforrás felé vezető aszfaltozott úton, míg a kerékpározás a nemrég felújított, Szent Vid felé vezető szintúton zajlott. Azt, hogy ebben a környezetben és ilyen színvonalon rendezhettük a versenyt a Szombathelyi Erdészeti Zrt. és többek között a Vasivíz Zrt. hathatós támogatásának köszönhetjük. A pálya kijelölését pénteken söpréssel, lapátolással készítettük elő.
A verseny gyönyörű időben, igen melegben zajlott (a futópálya aszfaltja olvadt, pedig jórészt árnyékos volt), szerencsére baleset nélkül. Klubunkból Laki Csanád, Pillisz Réka és Molnár Gábor korosztályában első lett, míg Hóbor Enikő, Hóbor Lehel, Hóbor Zalán, Fekete Adél, Thaler Levente, Nyul Patrik és Gódor Béla második helyezést szerzett, a dobogó harmadik fokára Kovács Levente, Hóbor Álmos, Pongrácz Alex, Stumpf Anna és Schwahofer Balázs állhattak fel.
A versenyen családi és baráti váltóknak is szurkolhattunk, nagyon jó hangulatban telt a verseny, aki kilátogatott, indult azt hiszem tényleg jól érezte magát, reméljük, egyre többen kipróbálják magukat, hiszen sportolni kezdők, újrakezdők, visszatérők számára is teljesíthető távokon zajlanak a futamok és minden résztvevőt lelkes biztatásban részesített a közönség.
A fenti lakosok többsége, a kirándulók megértően, kevés mozgással vették tudomásul az útlezárásokat (köszönet érte).
Köszönöm a klubunk tagjainak aktív, sokrétű közreműködését!
eredmények, képek:
http://my5.raceresult.com/69669/?&lang=hu
www.koszegitriatlon.hu

Kőszeg, 2017.08.28.
Hóbor Péter