7. Írottkő Hillclimb

A kerékpáros verseny mellett kerül megrendezésre a 2018.évi Perfect Change - Metex'05 Vasi Terepfutó Sorozat 4.állomása is.

7.Írottkő Hillclimb kerékpárral és 2018.évi Perfect Change - Metex'05 Vasi Terpfutó Sorozat 4.állomása futva terepen

Versenyünket még mindig a szabadabb erdőhasználat jegyében rendezzük!
Ez az a verseny, ahol jól megfér futó és bringás ugyanazon a terepen, élvezve a tavaszt és a természet ébredését…
A tavalyinál kicsit korábbi időpont okozhat izgalmakat, mert sáros terepviszonyok esetén, a futók esélyesek az abszolút első hely megszerzésére.
2014-ben csak három bringásnak sikerült megelőzni Szabó Sándort a GYULA AC versenyzőjét, aki 00:53:40 –es idejével tartja a futók pályacsúcsát.
2015-ben pedig elsősorban a száraz talajnak köszönhetően nagyon szép bringás szintidők születtek, így Hattyár Dániel 00:42:55 –ös pályacsúcsa a KŐSZEGI KERÉKPÁROS EGYESÜLET színeiben.

Tehát ismét várjuk a terepkerékpár és terepfutás szerelmeseit egy szezonnyitó megmérettetésre Rattersdorfba (293 m) - a Kőszeg melletti, festőien szép környezetben található ausztriai faluba a rajthoz és az eredményhirdetéskor hagyományosan „az ország legnagyobb dobogójaként ”is használható Írottkő kilátónál.
A versenyen - nem megszokott módon - kerékpárosok és futók együtt rajtolnak, hogy minél rövidebb idő alatt meghódítsák a Dunántúl legmagasabb hegycsúcsát, az Irottkőt (883 m).

Időpont: 2018. ÁPRILIS 15. (vasárnap)

Helyszín: Rattersdorf(Rőtfalva)

Rendező: CANYON kerékpárüzlet és a Kőszegi Kerékpáros Egyesület és a 2018 évi Perfect Change - Metex'05 Vasi Terepfutó Sorozat szervezői

Rajtszámok és időmérő chipek átvétele: a verseny napján 9:00-10:30-ig a rattersdorfi sportpályánál.

Rajthoz szólítás: az előnevezések leadásának sorrendjében 11:00-kor.

Tömegrajt: 11:15 a plébánia templomtól


A pálya nyomvonala:
A Fő utcán (Hauptstrasse) a Hét forrás (Siebenbründl) irányába az alpannónia turistaút mellékszakaszának sárga jelzésén az államhatárt átlépve. Kb. 3 km után jobbra(a Hétforrás fölötti részen) az alpannónia turistaút főágának piros jelzésén az Irottkő irányába - a Zeiger nyereg – Szikla forrás - Stájer házak - Hörmann forrás - Irottkő útvonalon.
A verseny távja: 12,1km Teljes szintemelkedés: 741m


Előnevezés és további információ 2018.március 31 -ig

fAcEbOoK:

https://www.facebook.com/events/654260661631865/



Bővebb információt kérhettek Katona Szilvesztertől a kkemtb@gmail.com e-mail címen és a +36-20/9891-751-es telefonszámon is.



Az előnevezés összege 3000.-

Helyszínen történő nevezés csak korlátozott számban lehetséges (4.500,- Ft )

A nevezési díj előnevezés esetén is a rajtszám átvételekor fizetendő!



Kategóriák:

Kerékpárosok:

női felnőtt 14-35évesig
női master 36 év felett
férfi felnőtt 14-35 évesig
férfi master I 36-45 évesig
férfi master II 46 év felett



Futók:

férfi,női

18 év alattiak

19-39 év között

40-54 év között

55 felett


A futók és a kerékpárosok külön lesznek értékelve, de készül közös, összetett eredménylista is.

Szabályaink:
A versenyen a kresz szabályai érvényesek, a pálya nyomvonalán gépjárművek és gyalogosok felbukkanása nem kizárt! Kerékpárosoknak bukósisak viselése kötelező! Minden résztvevő a saját felelősségére indul! Baleset és felelősségbiztosításról egyénileg kell gondoskodni, a nevezési díj nem tartalmaz biztosítást!
A rendezők (és minden velük kapcsolatban álló személy vagy szervezet) nem tartoznak semmilyen felelősséggel személyi-, anyagi- vagy dologi károkért, amelyek a verseny előtt, alatt vagy után a résztvevők hibájából keletkeznek! A résztvevők minden szempontból a saját büntetőjogi felelősségükre indulnak és kötelezhetőek az általuk vagy kerékpárjuk által okozott károk megtérítésére! Ezt a nyilatkozatot a rajtszámok átvételével a nevezők elfogadják!

Eredményhirdetés: kb. 13 órakorkor az Irottkő kilátónál, ahol pár finom falat és frissítő mellett lehetőség lesz a legújabb MERIDA kerékpárok tesztelésére is.

Lesz lehetőség a csomagok (pl. meleg ruha) startból a célba történő szállítására.
A célból való visszatérésről minden résztvevőnek magának kell gondoskodnia.
A verseny bármilyen időjárás esetén megrendezésre kerül.
A verseny nyomvonala nem lesz extrán kitáblázva, mivel az Alpannónia turistaút jelzései a rendelkezésünkre állnak. Ha valaki mégsem biztos a tájékozódásban, lehetőség van a pálya bejárására a versenyt megelőzően bármikor.

Minden hobby és profi sportolót szeretettel várunk ezen a szezonnyitó megmérettetésen
a csodálatos Irottkő Natúrpark környezetében.


Canyon Sport és a
Kőszegi Kerékpáros Egyesület

2018.évi Perfect Change - Metex'05 Vasi Terepfutó Sorozat


http://irottkofutoverseny.hu/hu/7irottko-hillclimb/