4. Kőszeg Duatlon – TriKidsCup

2014. szeptember 13.

Nagy várakozás előzte meg a szombati 4. Kőszeg Duatlon versenyt, hiszen egyre több felől (Bécs és Budapest környékéről egyaránt) érkeztek hozzánk a legjobb korosztályos triatlon és duatlon versenyzők, hogy a záró futamon részt vegyenek.

4.Kőszeg Duatlon – TriKidsCup
2014. szeptember 13.

Nagy várakozás előzte meg a szombati 4. Kőszeg Duatlon versenyt, hiszen egyre több felől (Bécs és Budapest környékéről egyaránt) érkeztek hozzánk a legjobb korosztályos triatlon és duatlon versenyzők, hogy a záró futamon részt vegyenek.
Az időjárás, ahogy egész nyáron, igen változékony volt és sajnos jó eséllyel számíthattunk esőre. Ráadásul az ígért segítségünk egy részét az árvizek miatt elvezényelték, így szülőkkel kellett „pótolnunk a megüresedett helyeket. Az égiek azonban megkönyörültek rajtunk. Három-négy órát tölthettük a Főtéren és környékén, mely alatt száraz volt a kő és az aszfalt, így az utánpótlás korosztályos futamok versenyszámai baleset nélkül érhettek véget. Nem mondható el ez a felnőtt és váltó futamról, mely alatt végül kaptak a nyakukba egy kis „frissítőt” az indulók. Szerencsére azonban komolyabb baleset itt sem történt, így jó hangulatban készülődhettünk az eredményhirdetésre.
A versenyünkön évről – évre növekszik az indulók száma. Hogy csak a gyerek korosztályokban elérjük a 100 főt csak az utolsó napok megbetegedései és a bizonytalan időjárás akadályozott meg bennünket, hiszen 14 előnevezőnk nem tudott ezen okokból rajthoz állni.
Az eredményhirdetést fedett helyen, a Hotel Írottkő előterében tarthattuk.
Egyesületünkből a dobogó legmagasabb fokára állhatott Neudl Gábor, Schwahofer Balázs és Virág Kinga. Fekete Kata, Nyul Patrik és Gódor Béla a második, Koczor Tímea, Nyul Marcell és Pillisz Réka pedig a harmadik helyezéséért vehetett át kupát.
A legvégén még két telefon is gazdára talált a rajtszámok kihúzásával.
A TriKids Cup sorozat jóvoltából is egy igen sűrű, eseménydús, de eredményes évet zárhatunk, melyből már csak egy-egy duatlon, úszó, futó és kerékpáros verseny van hátra.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu

Podersdorf Aquatlon – TriKidsCup
2014. szeptember 7.

Vasárnap délután rendezték a Fertő-tó partján az idei TriKids Cup sorozat utolsó előtti futamát, még sok végső helyezés eldöntetlen volt, így a csapat „kettészakadt” és az egyik része a História futóversenyen indult, míg a másik részével utaztunk az aquatlon versenyre.
Érdemes volt kimennünk, hiszen végül több szép eredmény született, így megerősítették a gyerekek (illetve néhányan előreléptek) az összetett helyezéseiket.
Nyul Marcell az idei rengeteg második helyezés után megnyerte a futamát (így az összetettben már második helynél hátrább nem végezhet).
Dobogóra állhatott még Schwahofer Balázs, aki második helyezésével szintén az összetett második helyére számíthat a végső elszámoláskor.
A többiek is szépen szerepeltek, így reménykedve (no meg persze készülődéssel, munkával) várjuk a következő hétvégi hazai záró futamot.
Eredmények, képek: www.koszegitriatlon.hu